Ook deze keer was het weer smullen bij een treffen tussen AFC en VVSB. Beide ploegen waren zeven wedstrijden ongeslagen. VVSB bouwde die serie verder uit, want het won met 1-3 bij de koploper. De ploeg van Wilfred van Leeuwen is inmiddels opgeklommen naar plek vier.

Ook deze editie tussen AFC en VVSB viel er weer het een en ander te beleven. Je kon deze wedstrijd ook betitelen als een ‘kaartenfestival’. Zo’n tien kaarten, waarvan een directe rode, waren het resultaat van een boeiende pot voetbal. En dan waren er ook nog eens twee strafschoppen, allebei toegekend aan VVSB.

Een vroege gele kaart van VVSB’er Koen Bosma bleek een voorbode van een ware kaartenregen. Bosma: ,,Als je na zeven minuten al gaat lopen wapperen met gele kaarten, dan heeft dat veel invloed op de wedstrijd. De scheidsrechter trok die lijn door en je kunt stellen dat wij daar het beste mee zijn omgegaan. De wedstrijd op zich was niets mis mee.”

Bosma vertolkte in Amsterdam een hoofdrol en was net als AFC-spits Tim Wulffraat prominent aanwezig. Vandaag won Bosma het op punten van de veelscorende spits van de Reds. De wedstrijd begon voor de AFC’er nog prima. Een van richting veranderd schot van Wulffraat kwam voor de voeten van Pepijn Kluin en de 1-0 een feit was.

Lang duurde de pret voor AFC niet. Vier minuten later trok Bosma de stand weer gelijk, en hoe. Een afgemeten voorzet van de opgestoomde Omar Hamdi volleerde hij subliem achter doelman Youssef el Abdalloui 1-1.

Enerverend

Na de twee snelle goals werd de wedstrijd er alleen maar beter op. Goed combinatiespel van beide kanten was het resultaat. AFC maakte het spel en VVSB loerde op de uitbraak. De Amsterdammers waren dichtbij een nieuwe voorsprong. Een inzet van Tim Wulffraat werd knap gered door keeper Ronald van der Meer. Een minuut later schoot Daan Sutorius tegen de binnenkant paal en ontsnapte VVSB opnieuw. Tot de rust bleef de 1-1 staan in een enerverende wedstrijd die in dat eerste bedrijf eigenlijk alle kanten opkon.

De tweede helft was net zeven minuten onderweg toen VVSB in een riante positie kwam. Bosma werd gestuit door Marien Willemsen. Gevolg: penalty. Bosma liet zich gewillig vloeren, slim zoals hij is. Vladimir Jozic (zie foto) pakte het buitenkansje dankbaar uit.

Vanaf dat moment liep AFC achter de feiten aan. Toen de wedstrijd werd ontsierd door de vele kaarten, waarvan een rode voor Enrico Patrick, leek er geen houden meer aan voor AFC. Vladimir Jozic weigerde uit de tweede penalty van de middag echter de genadeklap uit de delen. ,,Ik had hem beter niet kunnen nemen”, verzuchtte Jozic.

In gevaar

Gek genoeg kwam de zege voor VVSB nog in gevaar. Met een beetje meer geluk had AFC nog langzij kunnen komen. Doelman Van der Meer pareerde echter inzetten van Wulffraat en Joost Hey. Aan de andere kant besliste invaller Michael Schouten vervolgens de wedstrijd. Het maakte het feest bij VVSB er alleen maar groter op.

Koen Bosma vond het een terechte overwinning. ,,Wat de tweede penalty betreft, we hadden gewoon de score moeten uitbreiden. Maak je die, dan lopen we zeker nog uit naar 1-4 of misschien wel 1-5. Dat gebeurde niet en toen werd het nog even billenknijpen. Onze keeper hield ons gelukkig op de been bij twee gevaarlijke inzetten van AFC.”

,,Uiteindelijk kwamen we op 1-3. Dikverdiend al met al. We waren in balbezit en in balverlies verder dan AFC.” En dan met een grijns. ,,Ik moet je zeggen dat ik me helemaal onwennig voel in het linkerrijtje met VVSB. Het gaat steeds beter met ons en je zag vandaag waar nog winst valt te behalen. Als zij met tien man spelen en wij met zijn elven, moeten we daar toch veel beter gebruik van maken. Of je moet ze helemaal tureluurs spelen of je moet met power blijven spelen. Maar ik ben niet ontevreden. Als je nu al van de koploper wint en je kunt nog verbeteren, dan ziet het er goed uit voor ons”, aldus Bosma.

Archieffoto: Tino Stulen