SJC startte de strijd om de Districtsbeker zondag in mineur. Het Haarlemse EDO, vorig seizoen nog topklasser, was met liefst 4-0 te sterk. ,,We hebben eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan gelopen”, zei middenvelder Martijn Walter. 

SJC deed in Haarlem aanvankelijk nog aardig mee. ,,In het eerste kwartier van de wedstrijd hadden we eigenlijk de leiding moeten nemen”, vertelt Walter. ,,Het was zonde dat Jordy Groot na zeven minuten niet scoorde .We begonnen niet eens zo slecht, vond ik, en er lagen mogelijkheden. In plaats van een voorsprong kwamen we achter met 2-0. Daarna hebben we eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan gelopen.”

Na zes minuten in de tweede helft viel de beslissing en dus de genadeklap voor SJC. Walter: ,,Het is jammer dat de aansluitingstreffer niet wilde vallen. Wij gingen op zoek naar de 2-1, maar de 3-0 was de nekslag. We gaven steeds meer ruimte weg om te forceren. EDO maakte daar goed gebruik van. Dat ook de 4-0 nog valt was een gevolg daarvan. We hebben vandaag slecht verdedigd. Als je goed staat achterin mag je geen vier goals weggeven.”

Woensdag krijgt SJC een herkansing tegen VSV. Zaterdag wacht de kraker tegen Noordwijk. Walter ziet het nog steeds zitten. ,,Het is nog niet gedaan met SJC.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)