SJC startte de strijd om de Districtsbeker zondag in mineur. Het Haarlemse EDO, vorig seizoen nog topklasser, was met liefst 4-0 te sterk. ,,We hebben eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan gelopen”, zei middenvelder Martijn Walter.

SJC deed in Haarlem aanvankelijk nog aardig mee. ,,In het eerste kwartier van de wedstrijd hadden we eigenlijk de leiding moeten nemen”, vertelt Walter. ,,Het was zonde dat Jordy Groot na zeven minuten niet scoorde .We begonnen niet eens zo slecht, vond ik, en er lagen mogelijkheden. In plaats van een voorsprong kwamen we achter met 2-0. Daarna hebben we eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan gelopen.”

Na zes minuten in de tweede helft viel de beslissing en dus de genadeklap voor SJC. Walter: ,,Het is jammer dat de aansluitingstreffer niet wilde vallen. Wij gingen op zoek naar de 2-1, maar de 3-0 was de nekslag. We gaven steeds meer ruimte weg om te forceren. EDO maakte daar goed gebruik van. Dat ook de 4-0 nog valt was een gevolg daarvan. We hebben vandaag slecht verdedigd. Als je goed staat achterin mag je geen vier goals weggeven.”

Woensdag krijgt SJC een herkansing tegen VSV. Zaterdag wacht de kraker tegen Noordwijk. Walter ziet het nog steeds zitten. ,,Het is nog niet gedaan met SJC.”