Wesley Kerkvliet maakt zich op voor zijn eerste derby tegen Teylingen. De doelman rekent zaterdagmiddag op een ware happening en opnieuw een strijdlustig en slagvaardig Warmunda.

De Leidenaar valt in zijn eerste maanden op Sportpark Overbos met de neus in de boter. Kerkvliet heeft een basisplaats veroverd en al in de vierde speelronde wacht de gemeenteconfrontatie met Teylingen. “Je merkt dat het enorm leeft, zowel op de club als daarbuiten. Iedereen heeft het erover”, vertelt de keeper enthousiast.

‘Ik heb de derby nog niet eerder meegemaakt, maar ik als de groep zie en merk hoe het leeft, dan weet ik bijna zeker dat dat het is.’

Met zes punten uit drie duels kent Warmunda een prima begin van de competitie. Voor zichzelf spreekt Kerkvliet van een ‘redelijke start’. “Naarmate de wedstrijden vorderden, ging het steeds wat beter. Ik merk dat ik steeds fitter word en beter in vorm kom.”

Kerkvliet kwam afgelopen zomer over van UVS, waar hij gevoelsmatig op een dood spoor was beland en daardoor naar eigen zeggen ook het plezier verloor. Hij mocht op de Kikkerpolder vorig seizoen een serie wedstrijden keepen door een blessure van Delano van Wanrooij, maar toen die hersteld was diende Kerkvliet weer op de bank plaats te nemen.

“Toen had ik wel zoiets van: als ik blijf kom ik nooit in aanmerking voor de nummer 1-positie. Als keeper hecht ik veel waarde aan minuten maken, ik moet spelen om beter te worden”, vertelt Kerkvliet, die aan de gang van zaken een wat bittere nasmaak overhield. “De manier waarop, ook dat er niet echt uitleg werd gegeven, was niet fijn voor mij.”

Warmunda bood uitkomst
Kerkvliet besloot dus zijn heil elders te zoeken en kwam al snel uit in Warmond. “Eigenlijk per toeval kwam ik in contact met de trainer van Warmunda. Hun keeper (Rens van der Zwet, red.) vertrok naar RCL en zij zochten een vervanger. Het was een erg fijn gesprek, waarin een goed beeld werd geschetst, ook over de concurrentie die ik moest aangaan. Ik hield daar zo’n goed gevoel aan over dat ik direct besloot om over te stappen.”

Vooralsnog heeft Kerkvliet geen spijt. Integendeel. “Het is een heel leuke en gezellige club. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten op de rest van dit seizoen.”

Afgelopen weekend pakte Warmunda in Kerkvliet’s stad de tweede driepunter van het seizoen. Sporting Leiden werd door een goal kort voor tijd met 1-2 verslagen. “Het was een leuke pot om mee te maken. Veel toeschouwers en eigenlijk een soort van tenniswedstrijd, het ging heen en weer. In de laatste drie of vier minuten maakten we de 1-2. We waren blij met de drie punten, maar al snel schakelden we ook door richting Teylingen.”

Sleutel tot succes in derbyverband
Warmunda kwam de laatste twee seizoenen vaak goed en als winnaar voor de dag tegen Teylingen. De Warmonders bleven ongeslagen in de laatste vier confrontaties: tweemaal winst en tweemaal gelijkspel. Kerkvliet maakte toen nog geen onderdeel uit van de selectie, maar heeft hij zich al laten bijpraten over wat de sleutel is voor een derbyzege?

“Ik denk gewoon de hoeveelheid strijd die het team levert en de passie om te willen winnen. Ik heb de derby nog niet eerder meegemaakt, maar ik als de groep zie en merk hoe het leeft, dan weet ik bijna zeker dat dat het is.”

‘Ik denk dat het 2-0 wordt. Een overwinning en de nul houden. Dat zou een perfecte middag zijn.’

Van opponent Teylingen heeft Kerkvliet nog niet echt een goed beeld. “Ik heb wel de samenvatting van afgelopen zaterdag tegen NSV ’46 gezien. Daarin heb ik wel wat kunnen ontdekken, maar het blijft lastig om op basis van wat beelden hun kwaliteiten en gevaren in te schatten. Het enige dat ik echt weet is dat Sam Witkamp achterin bij Teylingen speelt. Hij zat vorig seizoen nog bij Warmunda.”

Clean sheet(s)
Kerkvliet hoopt zich het komende seizoen vaak te kunnen onderscheiden onder de lat. “Ik heb wel enkele doelen gesteld. Eentje is zo hoog mogelijk eindigen. Mits we blijven strijden ben ik van mening dat we hoge ogen kunnen gooien. Daarnaast hoop ik een redelijk aantal keer de nul te gaan houden. Laat zaterdag een mooie gelegenheid zijn om daarmee te beginnen.”

Als we hem naar een voorspelling vragen, zou de eerste clean sheet zaterdag al een feit kunnen worden. “Ik denk dat het 2-0 wordt. Een overwinning en de nul houden. Dat zou een perfecte middag zijn.”

Foto: Warmunda

Lees ook: Warmunda legt doelman van UVS vast

POPULAIRE BERICHTEN