In zijn derde seizoen op de Duinwetering heeft Brayen Bröcker (28) zijn draai gevonden als linkervleugelverdediger. Na zijn overstap van (toen nog) zondagtopklasser Haaglandia in de zomer van 2013 was de verdediger een vaste waarde in het centrum van de roodwitte verdediging. Wegens een vierweekse zomervakantie sloot Bröcker pas medio augustus, achter in de rij, aan bij de selectie van Dogan Corneille. Sinds begin november keert zijn naam weer wekelijks terug in de basisopstelling. 

 ,,Zowel in de ADO-jeugd als bij Haaglandia speelde ik centraal in de verdediging en als linksback. Op beide posities kan ik uit de voeten. Omdat de plekken in het centrum al waren ingevuld, heb ik bij de trainer aangegeven dat ik me wilde richten op de linksbackplaats. Op het moment dat ik conditioneel weer helemaal in orde was duurde het niet lang meer voordat ik terugkeerde in de basis. Ik voel me er intussen als een vis in het water. Het gaat met de week beter met me”, blikt Bröcker terug.

Kapers
Bröcker heeft vijf seizoenen Topklasse-voetbal achter zijn naam. Met Noordwijk maakte hij in zijn eerste seizoen de degradatie naar de Hoofdklasse mee. Vorig seizoen volgde een grijs jaar waarin het met de ploeg op de beslissende momenten steeds net niet lukte. ,,Je merkt nu dat we stappen gemaakt hebben”, stelt Bröcker. ,,We zijn er beslist sterker op geworden. Deze selectie is rijp voor de Topklasse en dat willen we dit seizoen graag bewijzen. Het gevoel dat we kampioen kunnen worden leeft volop in de groep, maar dan zullen we wel moeten afrekenen met Quick Boys en ook FC Rijnvogels. Die eerste ploeg beschouw ik als onze grootste concurrent, maar FC Rijnvogels beschikt ook over een uitstekende selectie en kan ver komen”, analyseert Bröcker de overige kapers op de kust als het om de titel gaat.

De magere 1-0 zege van zaterdag op laagvlieger Heinenoord illustreerde dat zijn ploeg nog altijd moeite heeft om te scoren. De kansen op een ruime overwinning waren legio, maar toch slaagde Noordwijk er niet in om het klassenverschil in meer doelpunten uit te drukken. ,,Dat is nog een punt waar we aan moeten werken. Gelukkig creëren we bijna iedere wedstrijd voldoende kansen en met aanvallers als Marios Lomis, Jeroen Bosboom, Emiel Wendt en Jaap van Duijn hebben we vier spelers die het ook kunnen. Daarnaast lopen er bij ons nog wel een paar jongens rond die kunnen scoren. Ik ben overtuigd dat we ook op dat onderdeel nog beter gaan worden. Verdedigend zit het wel goed. Slechts één tegentreffer in de laatste vijf wedstrijden zegt genoeg’’, vertelt Bröcker, in het dagelijks leven met zijn bedrijf Double Sports als ondernemer actief in het organiseren van sportevenementen.

Snelheid en creativiteit
Dat Quick Boys en FC Rijnvogels de koploper in de nek hijgen, brengt volgens Bröcker slechts positieve druk met zich mee. De titel is en blijft de ultieme doelstelling. Over promotie via de nacompetitie wil hij pas praten als het in mei zover is. ,,Zover komt het hopelijk niet, want we kunnen er zelf voor zorgen dat we die dubbelwedstrijden ontlopen. We beschikken over veel creativiteit, snelheid en ervaring. Dat is de basis. Het idee dat we elke week moeten winnen zorgt alleen maar voor positieve druk bij ons. Het motiveert ons elke week opnieuw om de punten te pakken. Het is als het ware een extra stukje motivatie voor ons”.

Concurrent FC Rijnvogels is zaterdag voor Noordwijk de tegenstander in het laatste competitieduel van 2015. Een duel waarin voor beide teams het nodige op het spel staat. ,,We willen ideaal de feestdagen in gaan. Dat betekent dat we moeten winnen.” Een week later staat het bekerduel tegen Excelsior Maassluis op het programma. ,,Ook die wedstrijd nemen we bijzonder serieus. Na FC Lisse en Barendrecht is het de derde Topklasser die we in het bekertoernooi tegenkomen. Dat betekent dat we in 2015 nog twee zware duels voor de boeg hebben. We moeten daarin uitstralen dat we dit seizoen kampioen willen worden en ook ver willen komen in de beker. Daar lopen we beslist niet voor weg.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)