"banner

Rinse Klinkenberg speelt volgend seizoen niet voor SV Hillegom. De doelman blijft bij zijn huidige club DIOS uit Nieuw-Vennep. Hillegom heeft wel snel doorgeschakeld naar een vervanger: Marc Hogervorst, die tussen 2009 en 2011 onder de lat bij VVSB stond, komt nu als 38-jarige doelman naar Hillegom. 

Klinkenberg, die dus een streep zette door zijn overgang, deed dat omdat er in de tussentijd het nodige is veranderd. De oud-jeugdspeler van Hillegom promoveerde met zijn club DIOS van de Derde naar de Tweede Klasse. Doordat Hillegom ook naar dat niveau degradeerde, ziet de goalie niet meer de noodzaak om over te stappen naar de blauw-witten.

Bewuste keuze
De ervaren Hogervorst, die Klinkenberg vervangt, speelde dus al eerder in de Bollenstreek en heeft met een aantal jaar FC Omniworld ook ervaring in het betaalde voetbal. Hillegom heeft met het oog op de begeleiding van de jonge, talentvolle keepers die eraan komen binnen de club bewust gekozen voor een ervaren doelverdediger.

SV Hillegom

Blijft: Boudewijn Pijpers (assistent-trainer), Jeroen Dedel, Jim Pijpers, Mike van Veen, Calvin Arendse, Joris van Dongen, Mitchell van der Paard, Niels van Dooren, Niels van Veen, Toine Evers, Danny van den Berg, Tom Tebbens, Niels de Jong, Dinant Chandie Shaw, Didier Haagmans

Vertrekt: Frank de Groot (stopt), Stefan Teeken (trainer, per direct), Donovan Partosoebroto (per direct), Omar Mensah (per direct), Ronald Turenhout (stopt)

Nieuw: Maik van Zanten (vv Noordwijk), Dalian van Damme (Legmeervogels), Bas Naber (interim-trainer), Aziz Talat (FC Lisse 2), Ron Bouman (trainer, RKVV DEM), Mark Hogervorst

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook:Column: dat spelers kunnen afzien van een transfer is (niet) zorgwekkend


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude