"banner

Rinse Klinkenberg speelt volgend seizoen niet voor SV Hillegom. De doelman blijft bij zijn huidige club DIOS uit Nieuw-Vennep. Hillegom heeft wel snel doorgeschakeld naar een vervanger: Marc Hogervorst, die tussen 2009 en 2011 onder de lat bij VVSB stond, komt nu als 38-jarige doelman naar Hillegom. 

Klinkenberg, die dus een streep zette door zijn overgang, deed dat omdat er in de tussentijd het nodige is veranderd. De oud-jeugdspeler van Hillegom promoveerde met zijn club DIOS van de Derde naar de Tweede Klasse. Doordat Hillegom ook naar dat niveau degradeerde, ziet de goalie niet meer de noodzaak om over te stappen naar de blauw-witten.

Bewuste keuze
De ervaren Hogervorst, die Klinkenberg vervangt, speelde dus al eerder in de Bollenstreek en heeft met een aantal jaar FC Omniworld ook ervaring in het betaalde voetbal. Hillegom heeft met het oog op de begeleiding van de jonge, talentvolle keepers die eraan komen binnen de club bewust gekozen voor een ervaren doelverdediger.

SV Hillegom

Blijft: Boudewijn Pijpers (assistent-trainer), Jeroen Dedel, Jim Pijpers, Mike van Veen, Calvin Arendse, Joris van Dongen, Mitchell van der Paard, Niels van Dooren, Niels van Veen, Toine Evers, Danny van den Berg, Tom Tebbens, Niels de Jong, Dinant Chandie Shaw, Didier Haagmans

Vertrekt: Frank de Groot (stopt), Stefan Teeken (trainer, per direct), Donovan Partosoebroto (per direct), Omar Mensah (per direct), Ronald Turenhout (stopt)

Nieuw: Maik van Zanten (vv Noordwijk), Dalian van Damme (Legmeervogels), Bas Naber (interim-trainer), Aziz Talat (FC Lisse 2), Ron Bouman (trainer, RKVV DEM), Mark Hogervorst

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook:Column: dat spelers kunnen afzien van een transfer is (niet) zorgwekkend


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)