Degradant FC Rijnvogels was een van de favorieten in de Hoofdklasse A, maar leek een teleurstellend seizoen tegemoet te gaan. Het bestuur nam een rigoureuze beslissing en ontsloeg trainer Hein van Heek. Met Jimmy Simons aan het roer is de weg naar boven weer ingeslagen en kan zomaar zaterdag de tweede periode worden gewonnen.

,,Om het helemaal aan de nieuwe trainer op te hangen gaat wat te ver, maar het is wel een factor”, zegt aanvoerder Kevin Wijmer. Is er dan iets helemaal anders op De Kooltuin? ,,Hij is hard en eerlijk. Hij geeft je een schop onder je kont, maar ook een aai over je bol. Dat eerste had deze groep wel nodig. En dat tweede is altijd prettig. Hij benadert het spelletje totaal anders. Dat werkt bij deze groep.”

De roodhemden stonden bijna onderaan, maar vijf overwinningen op rij deed de ploeg stijgen tot plek zeven. De 4-1 nederlaag bij koploper Noordwijk zaterdag doet niets af aan de opmars. De Katwijkers komen weer in de buurt van de prijzen, waar ze ook horen te staan gezien de kwaliteit.

,,Wij hebben geen ploeg die het wat makkelijker kan opvatten. Dan wordt het gatenkaas.”

,,De ploeg raakte gefrustreerd omdat het individueel ook niet liep. De verwachtingen waren hoog en misschien heeft ook het vorige seizoen wel meegespeeld. Het was los zand en dat werd alleen maar slechter. Wij hebben geen ploeg die het wat makkelijker kan opvatten. Dan wordt het gatenkaas. Als het voetballend niet gaat, moeten de schouders eronder. Nu vallen de wedstrijden die we niet goed spelen wel onze kant op, omdat we er voor blijven vechten.”

Blessure
De invloed van de captain en verdediger was zelf de afgelopen maanden op het veld wat minder. De 26-jarige Wijmer kampte met een botkneuzing en een scheurtje in z’n enkelband. Na de winterstop is hij weer langzaam begonnen met minuten maken en zelfs al een basisplaats. ,,Ik word steeds fitter. Ik kan zaterdag denk ik wel starten, maar we gaan niets overhaasten. Dat gaat in goed overleg met de trainer.”

Rijnvogels en Ter Leede staan voorafgaand aan het laatste duel precies gelijk met negentien punten. De Sassenheimers hebben alleen een iets beter doelsaldo van +2. Het wordt dus heel spannend. Ter Leede ontvangt Rijsoord. Rijnvogels moet ook thuis tegen Zwaluwen.

,,Het seizoen is nog lang. Er is nog een derde periode waarin we Noordwijk en Ter Leede niet meer treffen.”

,,Is dat zo? Ik kijk niet zozeer naar de stand. Ik weet ook niet hoe die er precies uit ziet. Daar zijn andere jongens meer mee bezig. Wij moeten winnen en dan zien we het wel. Dat probeert de trainer er ook in te hameren en dat lukt prima. We moeten het per week blijven bekijken.”

Geen paniek
Wijmer wil niet dat het eventueel mislopen van de periode een grote teleurstelling wordt voor de selectie. ,,Het seizoen is nog lang. Er is nog een derde periode waarin we Noordwijk en Ter Leede niet meer treffen. En als we zo doorgaan klimmen we ook op de ranglijst omhoog. Er is geen paniek als Ter Leede de periode morgen wint. Dat moeten we onthouden. De ploeg is zo goed als fit en we hebben geen schorsingen. Dat is ook belangrijk, in deze fase. We staan er goed voor.”

Foto: Ron Hoenson / Alphenfoto.nl

POPULAIRE BERICHTEN