,,Ik heb al tegen meerdere mensen gezegd dat als we ons nog veilig spelen, ik dezelfde avond een kras- en staatslot haal en naar het Holland Casino ga. Dan heb je zoveel geluk en moeten er zoveel gekke dingen gebeuren”, aldus Danny Guijt. De terugkeer van de routinier bij Katwijk is op een teleurstelling uitgelopen, maar de middenvelder verschuilt zich niet. ,,Ik heb geen spijt. Ik hoop dat we grondig gaan evalueren wat er fout is gegaan. We gaan hier sterker uitkomen.”

Guijt zag door verslapping een valse start, die niet gerepareerd kon worden. ,,De eerste twee of drie maanden na het kampioenschap hadden wij moeite om volle bak te trainen en er meteen te staan. Ik ging mee in het trainen op zeventig procent en heb daardoor veel te lang mijn niveau niet gehaald.”

Toch vindt Guijt kwalitatief niets mis met de selectie. ,,Wij hebben spelers die ik vorig jaar bij Willem II, zelfs in de Eredivisie, graag erbij had willen hebben. Vooral die drie voorin: Jongeneelen, Gini en Van Oijen. Vorig jaar hadden wij bij Willem II Marc Höcher voorin lopen. Dan zie ik toch liever Jongeneelen. Als die jongen vertrouwen krijgt, is-ie misschien wel drie keer zo goed.”

Guijt in gesprek met Willem van Zuilen over zijn lange en geslaagde profcarrière, die niet helemaal compleet is. ,,Ik was heel graag nog een keer naar buitenland gegaan. Dat is een uitdaging, verrijkt je leven. Ik was heel ver met een paar clubs uit Thailand. Het duurde alleen te lang.”

POPULAIRE BERICHTEN