De competitie zat er voor Warmunda B1 al een maand op, maar toch moesten de Warmondse talenten nog een keer aan de bak. Ze werden zondagochtend bij Multisport in Rijnsburg onder handen genomen door Willem van Zuilen, naast voetbalverslaggever tegenwoordig ook spinninginstructeur. Na een les van zo’n vijftig minuten droop Warmunda B1 met pap in de benen, maar voldaan af.

Het uurtje spinnen met Willem van Zuilen op commentator-achtige wijze hadden wij eind maart als prijsvraag gelanceerd. Warmunda B1 div. foto,s 294reageerde erg enthousiast en kwam als winnaar uit de strijd. De spinningles werd bewust over het seizoen heen getild, maar het enthousiasme verdween niet. Met twaalf pupillen en trainer Martin de Louw (oud-speler van Rijnsburgse Boys en Ter Leede) was de opkomst uitstekend.

Willem liet er geen gras over groeien en trok na een rustige warming-up alle registers open. Zijn kenmerkende stemgeluid, dat we kennen van de radio en televisie, gebruikte hij nu om de spelers van Warmunda op te zwepen. ‘Je bent sterker dan je denkt’ en ‘daag jezelf uit’ gebuikte Willem als krachttermen. Of: ‘Dit wordt jullie piekmoment van de dag. Of misschien vanavond nog met je meisje, maar daar ga ik natuurlijk niet over’.

Natuurlijk trok Willem ook de vergelijking met het voetbal. ,,Kom op jongens. Teylingen ligt vijftig meter voor. We gaan ze inhalen.” En dan even later: ,,Koekoek en de goal.”

Na ruim driekwartier afzien kwam de les ten einde. Terwijl de spelers van Warmunda Willem bedankten en vervolgens de kleedkamer opzochten, veegde Willem nog de vele zweetdruppels van de grond. De voetballers keken voldaan terug, evenals coach De Louw. ,,De jongens hadden vooraf allemaal een grote mond dat ze Willem er wel even af zouden fietsen, maar ik zag een groot deel toch flink kapot zitten. Het was zwaar, maar zeker onwijs leuk.”

Korte impressie: 

 

Voetbal in de Bollenstreek bedankt Multisport voor het mogelijk maken van de spinningles

 

POPULAIRE BERICHTEN