Kevin Winter verruilt komende zomer Rijnsburgse Boys voor FC Lisse. Winters keuze is opvallend, aangezien hij eerder bekendmaakte te stoppen aan het einde van het seizoen. De 35-jarige middenvelder is woonachtig in Lisse en getrouwd met Janet van der Laan. ,,De belangrijkste reden zit hem in onze gezinssituatie,” geeft Winter aan in een reactie tegen VIDB.

,,Onze zoontjes, een tweeling, worden in april vijf jaar. Ze gaan vervroegd over naar de F-jeugd. Dat betekent dat ze in de avond tot kwart voor zeven moeten gaan trainen. Daarnaast gaan ze twee keer in de week op zwemmen tot zeven uur. De tijden zijn niet te combineren met de trainingstijden van Rijnsburg. Zij starten om 19.15.  Bij FC Lisse gaat dat een stuk makkelijker, aangezien zij om acht uur trainen. Daarbij woon ik natuurlijk in Lisse, wat het een en ander ook nog makkelijker maakt.”

FC Lisse was de eerste kennismaking voor Winter met de Bollenstreek. Hij debuteerde onder Ruud Bröring en stond vrij snel te boek als een van de beste middenvelders in de streek. Dat viel ook op in Spakenburg aan de rode kant van de Westmaat. Samen met broer Jeffrey speelde hij in eerste instantie een jaar voor IJsselmeervogels (2006 – 2007) en werd daar voor het eerst algeheel amateurkampioen. Na dat jaar keerde hij terug naar Ter Specke. Het seizoen 2007 – 2008 bleek een van de succesvolste jaren in de historie van FC Lisse. De club won niet alleen de zaterdagtitel, maar sleepte ook de algehele titel in de wacht. Zes jaar later keert Winter dus op 35-jarige leeftijd terug naar zijn oude liefde.

POPULAIRE BERICHTEN