Ter Leede daalde vorig jaar met streekgenoten Noordwijk en Katwijk af uit de Topklasse. In de sterke Hoofdklasse B is de opdracht om meteen terug te keren een loodzware, al is dat volgens trainer Henk Wisman niet de doelstelling. ,,Willen doen we wel, maar we moeten niets. Maar wie wil er nou niet promoveren in deze afdeling. Dat zijn niet alleen Katwijk, Quick Boys en Noordwijk, maar ook ASWH. Het is een lastige afdeling en een lastige klus.”

Ter Leede liet een flinke veer met het vertrek van basisklanten Yordi Teijsse, Ronnie Verplancke, Frank de Groot en Serge van der Ban. Daar kwamen spelers van een lager niveau voor terug.

,,We zijn niet in staat gearriveerde spelers te halen”, zegt Wisman in gesprek met Willem van Zuilen. ,,Er zijn jongens van bijvoorbeeld Swift en Quick Boys 2 gekomen. Talentvolle spelers, maar ze hebben wel tijd nodig. We moeten die jongens beter maken. Daar zijn we tot op heden altijd in geslaagd en vorig jaar ook kampioen mee geworden. Verplancke kwam ook van UVS vandaan en Teijsse bij Pancratius en die jongens hebben zich ontwikkeld tot Topklasse-waardige spelers.”

Beluister hieronder het volledige interview van Willem van Zuilen met Henk Wisman

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN