Vandaag deel vijf van onze WK-special. Tijdens het festijn in Brazilië bespreken wij dagelijks een wedstrijd met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. Vandaag het openingsduel van ons buurland België, dat opent tegen Algerije. Technisch directeur van vv Katwijk, Cees Bruinink laat in deze vijfde WK-special zijn licht schijnen over deze wedstrijd.

Cees, heb jij ook zo genoten van Duitsland?

,,Ik heb met veel plezier gekeken ja. Ze hebben laten zien dat ze opnieuw een hele serieuze titelkandidaat zijn. Een solide machine met veel kracht, power, diepgang en lopende mensen. Het gebrek aan een echte afmaker hebben ze prima opgelost. Ze hebben genoeg opties om dat niet als een gebrek te zien.”

Over een paar uur begint ook België aan het WK tegen Algerije. Dat mag toch geen probleem zijn?

,,Normaal gesproken wordt dat een makkelijke zege. Ik verwacht ook veel van ze. België heeft een leuke, beetje onberekenbare ploeg met veel kwaliteit. Achterin is het ervaren en ze hebben de beste keeper ter wereld. Voorin is het speels en leuk. Ze hebben veel talent met Hazard en die jongen van Manchester United, Januzaj. Alleen missen ze net zoals Duitsland een spits. Dat kan ze later in het toernooi gaan opbreken. Tegen de echte toplanden komen ze dan wat vernuft te kort, denk ik. Maar de kwartfinale is wel haalbaar.”

Dan speelt vanavond ook Brazilië weer. Dit keer is Mexico de tegenstander. Beide landen wonnen hun openingswedstrijd. Garantie voor spektakel?

,,Dit zijn altijd aparte wedstrijden. Allebei zullen ze de aanval zoeken, waarbij Mexico iets meer vanuit de omschakeling zal gaan spelen. Gesterkt door drie punten zullen ze vrij zijn van de echte druk. Brazilië zal nu wel los zijn en normaal gezien net iets te goed. Al denk ik wel dat Scolari nog wel wat zal sleutelen aan z’n opstelling. Van Hulk ben ik niet onder de indruk. Die is heel beperkt. Daar zit nog wel winst voor Brazilië.”

Nu bijna alle landen hebben gespeeld, wie heeft op jou de beste indruk gemaakt?

,,Nederland heeft een hele goede tweede helft gespeeld, daar mogen we trots op zijn. Toch heeft Duitsland mij het meeste overtuigd. Die speelden vanaf het begin goed. Die zijn voor mij nu favoriet. Argentinië en Brazilië hadden een mindere eerste wedstrijd, maar wonnen wel. Die twee landen gaan nog wel in het toernooi groeien. Deze drie gaan het uitmaken, gok ik. Ze hebben ook de breedste selecties, wat normaal gesproken doorslaggevend is op een groot toernooi. Ook de nummers 12 tot 18 moeten van een goed niveau zijn.”

POPULAIRE BERICHTEN