Florian Wolf klampte Thomas Duivenvoorden zaterdag even kort aan in de catacomben bij FC Rijnvogels. “Vind je het goed als ik even jullie kleedkamer in ga om een aantal spelers te feliciteren?”, vroeg de trainer van DOVO aan zijn collega. FC Rijnvogels had zijn ploeg weliswaar met 2-1 verslagen en daardoor koploper af gemaakt, maar toch voelde Wolf zich geroepen zijn welgemeende felicitaties over te brengen. “Ik ken een aantal van die jongens heel goed”, legde de 36-jarige Noord-Hollander uit.

Wolf lichtte vervolgens toe om wie het ging. “Kasper Michel bijvoorbeeld, daar heb ik al vaak tegen gespeeld. Met hem heb ik sowieso contact over voetbal überhaupt. Met Dennis Bakker heb ik zelf gewerkt bij Legmeervogels. Hij doet het echt goed moet ik zeggen en maakt grote stappen. Ik ben sowieso wel fan van zijn fysiek en power. Verder zat Edin Bibuljica bij Katwijk, toen ik daar assistent was, en heeft Vincent Noordam bij mij in de gym gesport.”

FC Rijnvogels had Wolf in zijn geheel wel kunnen bekoren. “Het is sowieso een leuke groep, met een goede, frisse trainer. Ik denk dat ze het goed voor elkaar hebben en ook wel een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de competitie.”

In zijn element
Zelf zit Wolf ook prima in zijn vel. “Het gaat goed met me”, vertelt hij desgevraagd. “DOVO is een mooie vereniging. Het voetbal leeft er enorm, net zoals in de Bollenstreek. We spelen op een mooie accommodatie, hebben een frisse spelersgroep en zijn langzaam stapjes aan het maken. Verder gaat het privé ook super goed, met de kids en mijn vrouw. Dat is natuurlijk het belangrijkste dat er is.”

‘Samen met Katwijk – Quick Boys en IJsselmeervogels – Spakenburg behoort DOVO – GVVV wel tot de drie grootste derby’s van Nederland. Die zullen elkaar niet veel ontlopen.’

Wolf is goed bekend met onze streek: hij was er hoofdtrainer van SJC en assistent-coach bij Katwijk. Ziet hij zichzelf ooit terugkeren? “Ik vind dat je als trainer gewoon rustig moet kijken wat er op je afkomt. Je moet ook realistisch zijn: er zijn maar een paar clubs op het hoogste niveau. Vooralsnog zit ik prima bij DOVO. Ik ben blij dat ik mocht verlengen en de club het ook graag wilde.”

,,Maar”, vervolgde de coach. “Dat de Bollenstreek een regio is waar ik graag kom, dat is een ding wat zeker is.”

Alleen maar GVVV – DOVO
Wolf is bezig aan zijn tweede seizoen en valt dit jaar met zijn neus in de boter. Door de degradatie van GVVV is de Veenendaalse derby in ere hersteld. De beladen burenruzie staat over anderhalve week op het programma. In Utrechtse kringen wordt beweerd dat deze derby de meest intense is. Wolf maakte natuurlijk de Katwijkse variant mee, wat is zijn mening hierover?

“Dat is moeilijk te zeggen, want ik moet het nog meemaken”, vertelt Wolf. “Het is wel zo dat het vanaf dag één alleen maar hier over gaat. Dat is ook het lastige van deze weken, iedereen is bezig met GVVV – DOVO. en wordt daar heel enthousiast van, maar tegelijkertijd is het ook moeilijk. Als groep richten wij ons op de eerstvolgende wedstrijd en mijn taak is ook om de derby weg te houden bij de spelers en een aantal mensen daaromheen.”

“Dat beide supportersgroepen elkaar gek maken en dat het erg leeft, dat moge duidelijk zijn. Je zit natuurlijk ook op elkaars complex. Het belangrijkste is dat ik hoop dat we continu met publiek mogen blijven voetballen”, vervolgt Wolf. “Samen met Katwijk – Quick Boys en IJsselmeervogels – Spakenburg behoort DOVO – GVVV wel tot de drie grootste derby’s van Nederland. Die zullen elkaar niet veel ontlopen. Ik ben blij dat ik er als trainer bij mag zijn. Maar voor het zover is eerst focus op de wedstrijden die we moeten spelen.”

De eerste daarvan verliep voor Wolf en de zijnen niet naar wens. DOVO werd dinsdagavond voor eigen publiek uitgeschakeld in de KNVB Beker door Spakenburg (0-1). Zaterdag wacht voor de roodhemden opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen Barendrecht.

Goed gevoel bij SJC
Wolf heeft een fraai cv: hij werkte in de opleidingen van onder meer Ajax, Almere City en Sparta, was assistent-trainer bij Katwijk en stond op eigen benen bij Legmeervogels en SJC. In Noordwijk kwam zijn tijd na een seizoen ten einde, omdat de club en hij van visie verschilde. “Er stond op dat moment veel te gebeuren, zowel qua accommodatie als spelers. Als je daar allebei andere ideeën over hebt, kun je prima uit elkaar gaan. Dat is ook gebeurd. Voor mij is SJC nog steeds echt een mooie vereniging met fijne mensen. Het was een prima tijd.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Rutgers maakt indruk met fraaie goal: ‘Hier doe je het uiteindelijk voor’

POPULAIRE BERICHTEN