Het duel tussen de zaterdagtak van SJC en SJZ werd op verzoek van de Noordwijkers op donderdagavond gespeeld. Zonder het gewenste resultaat, want de zwartwitten verloren met 0-7.

SJC stond met een zwaar gehavend team aan de aftrap. Het moest enkele belangrijke krachten missen die op wintersport waren, dus dat het niet gemakkelijk zou worden tegen SJZ was vooraf bekend.

Zonder sterkhouders als Stef van der Zalm, Benji Broekhof, Stijn Dahler en Joeri Brinkman startten de Noordwijkers aan de wedstrijd. Ondanks het gemis van deze spelers was de openingsfase voor SJC. ”We begonnen sterk aan de wedstrijd, maar na twintig minuten kregen we uit het niets een doelpunt tegen. Vervolgens kregen we zelf nog een grote kans, maar de bal wilde er niet in”, zei Jan Altena, die zelf als linksbuiten opereerde.

Nog voor de theepauze liep SJZ uit naar een 0-3-voorsprong. ”Na rust, rond de 65e minuut, kregen we vier goals in vijf minuten tegen. Dan hoop je dat het niet erger wordt, maar gelukkig namen zij gas terug en gingen wij defensief iets beter staan.” Zo bleef de uitslag 0-7 in Noordwijk.

De zaterdagtak van SJC presteert dit jaar slechter dan voorgaande jaren, met nog maar twee gewonnen wedstrijden en een dertiende plaats op de ranglijst. Altena hierover: ”We krijgen de bal er gewoon niet in. Het lijkt wel alsof alles tegen zit, je wordt er een beetje moedeloos van af en toe. Volgende week spelen we tegen Hazerwoudse Boys, dat is wel echt een zes-punten-wedstrijd.”