Foreholte was door een uitstekende serie hard op weg zich rechtstreeks veilig te spelen. Gisteren moest door een nederlaag bij Excelsior ’20  (2-0) en winst van de concurrentie pas op de plaats worden gemaakt. ,,Dit was het slechtst denkbare scenario”, zei trainer Kees Zethof. ,,Maar als wij van Delft winnen en VUC verslaat Concordia, dan blijven we er alsnog rechtstreeks in.”

,,Ik heb gisteren even een paar minuten afstand gehouden en gezegd dat die jongens niet allemaal rare dingen moesten gaan schreeuwen. We zitten gewoon in een goede fase en moeten niet van de hak op de tak gaan. Zes weken terug hadden we getekend voor de nacompetitie.”

In Schiedam had Foreholte wel degelijk kansen op de zege. ,,De eerste kansen waren voor ons”, zegt Zethof. ,,Maak je die, dan weet ik zeker dat wij de wedstrijd winnen. Dan waren zij geknakt geweest. Excelsior was al veilig en wilde alleen een waardig afscheid verzorgen voor zeven jongens die afscheid namen. Ook in de tweede helft hebben we nog voldoende kansen gehad.”

Zethof vreest nu voor een salonremise bij VUC – Concordia. Beide ploegen zijn in dat geval veilig, waardoor Foreholte tot de nacompetitie is veroordeeld. ,,Stel dat wij winnen van Delft, dan moeten we met 35 punten de nacompetitie in. Waar zie je dat nog?”