,,Nooit meer RKDEO”, hield trainer Kees Zethof zijn manschappen voor in de aanloop naar het duel tegen Woerden. Ontevreden over de wanprestatie van vorige week eiste de Foreholte-coach eerherstel. Dat kwam er, al werd het niet vertaald in punten. Woerden won in Voorhout met 3-4. ,,Ik kan de jongens 0,0 procent verwijten. Dus hier staat een trotse trainer.”

,,Vorige week bij RKDEO zakten we door de ondergrens”, zegt Zethof. ,,Nu stonden er tenminste elf mannen. Ik ben heel tevreden over deze wedstrijd, al is het jammer dat we met lege handen staan. We hebben dit seizoen al zoveel wedstrijden gehad waarin we zeker bijna gelijkwaardig waren, maar het kwartje net niet onze kant opviel. Daar was deze wedstrijd weer een goed voorbeeld van.”

Woerden miste in de eerste minuut direct een dot van een kans. ,,Daarna was hun kruit voor de eerste helft verschoten”, aldus Zethof. Van Woerden werd lange tijd niets meer vernomen. Foreholte was wél gevaarlijk, maar trof de paal en zag een bal van de doellijn gehaald worden. Op slag van rust maakte Woerden uit een spaarzame uitbraak de 0-1.

Zethof: ,,In de rust spraken we af op dezelfde voet verder te gaan en meer druk te zetten op hun centrale duo, dat uit twee kleine ventjes bestond. Maar binnen een paar minuten stond het 0-3. In die fase gaven we de wedstrijd weg.”

Efficiëntie

Via twee goals van Bram van der Lans (zie foto) kwam Foreholte terug. Zethof: ,,Daarna werd weer een bal van de doellijn gehaald en raakten we nog de paal. Het zat ons gewoon niet mee.” Efficiëntie kon Woerden niet ontzegd worden. De bezoekers liepen uit naar 2-4, waarna Bas Jongbloed vlak voor tijd nog een derde Voorhoutse treffer produceerde.

De achterstand op een veilige plaats bedraagt voor Foreholte vijf punten. Zethof beseft dat direct veilig spelen ‘lastig’ wordt. Toch geeft hij de moed niet op. ,,Als we de nacompetitie in moeten, doen we dat met opgeheven hoofd. Als speler van Van Nispen heb ik ook eens nacompetitie moeten spelen voor lijfsbehoud. Die wonnen we en dat hebben we gevierd als een kampioenschap.”