Als je vier wedstrijden op rij niet weet te winnen, dan is het fijn dat je op bezoek mag bij een ploeg die in een nog slechtere vorm steekt. SJC kreeg dit geluk op zijn pad en mocht aantreden tegen De Kennemers, dat al sinds de winterstop wacht op een overwinning. Door de 2-6 overwinning in Beverwijk hielden de Noordwijkers zicht op de nacompetitie.

Echt verbaasd over de overwinning van zijn ploeg was Kees Zethof niet. ,,Vorige week tegen De Forresters (0-1) waren we ook al de betere ploeg maar speelden we op een enorm slecht veld. Vandaag speelden we op kunstgras en hebben we laten zien dat we wel kunnen voetballen.”

Zethof: ,,We wisten ze vanaf het begin aardig te breken. We kwamen dan ook vlot op voorsprong. De Kennemers kwam in die eerste helft nog wel twee keer terug. Maar we gingen rusten met een 2-4 voorsprong en hebben de marge na rust uitgebouwd tot 2-6.’’

Groot

Opvallend was dat er bij SJC zes verschillende doelpuntenmakers waren. Zethof hierover; ,,We wisselen voorin veel van positie en hebben veel jongens die een doelpunt kunnen maken. Het is dan ook fijn om niet afhankelijk te zijn van één speler.” Mike van Dam, Martijn Walter, Mike Verhoek, John Hoogeveen, Jordy Groot en Richard Versteden vonden het net.

Daarnaast is het voor de Noordwijkers prettig dat ze kunnen terugvallen op de A-jeugd. ,,We hebben vandaag de hele wedstrijd met een A-junior (Jelle Veenvliet) in de basis gespeeld en er viel de laatste vijf minuten ook nog een B-junior in (Emin Vllasaku). Dit omdat we het tweede niet wilden belasten. Het tweede kan onder de bezielende leiding van Roy Schulpzand kampioen worden en dan is het fijn als die groep intact blijft. Het is geen opoffering, eerder prioriteiten stellen.’’

Door de overwinning staat SJC nog maar één puntje achter de vierde plaats, die zo goed als zeker recht geeft op deelname aan de nacompetitie. ,,We gaan ervan uit dat De Meern kampioen wordt en Alphense Boys tweede. Als wij vierde eindigen, nemen wij de periodetitel van Alphense Boys over”, rekent Zethof voor.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Archieffoto’s: Johanna Wever