Kees Zethof is zeer content met zijn aanstaande overstap naar SJC. Dinsdag presenteerde de Noordwijkse club de huidige coach van Foreholte als opvolger van Laurens Mouter aan het einde van het seizoen. ,,SJC is een vereniging die positieve ambitie uitstraalt”, zegt Zethof tegen VIDB. ,,Ik zie het als een grote uitdaging.”

Voor Zethof is SJC duidelijk een stap omhoog. De zwartwitten staan momenteel tweede in de eerste klasse B. Foreholte neemt een niveau lager de elfde positie in. ,,Bij SJC zijn ze een jaar of acht geleden prestatievoetbal belangrijker gaan vinden. Dat heeft nu geleid tot een gunstige positie in de eerste klasse. Als je de manier van aanpak vergelijkt met Foreholte zijn ze wel een stapje verder. De werkomstandigheden zijn professioneler.”

Gezelligheidmens

Volgens Zethof, die ook trainer was bij Van Nispen en Teylingen, is er aan de Lageweg een goede verhouding tussen prestaties en gezelligheid. Zelf staat hij ook te boek als een gezelligheidsmens. ,,Ik ben fanatiek in alles wat ik doe. Die twee dingen hoeven elkaar niet te bijten.”

Zethof hoopt aan de Lageweg met een sterk collectief als uitgangspunt succesvol te worden. ,,Waar ik moeite mee heb is dat als je gewonnen hebt met z’n allen de kantine ingaat en bij verlies allemaal als een speer naar huis gaat. In feite ben je een vriendenelftal dat op een redelijk hoog niveau acteert. Je moet met z’n allen tekortkomingen accepteren en aanvullen.”

Raakvlakken

Naast gesprekken met het bestuur ging Zethof ook om de tafel met een delegatie van de spelersgroep. ,,Dat was een positief gesprek”, zegt hij. ,,Ik kom uit Noordwijk en ken een hoop van die gasten. Het is niet zo dat ik niet weet waar ik over praat. We hebben met Foreholte veel tegen SJC geoefend en de clubs hebben meer met elkaar gemeen dan ze denken.”

Zethof wil de indruk wegnemen dat hij SJC ziet als een opstap naar bijvoorbeeld Noordwijk, de club waar hij voetbalde en nog steeds jeugdtrainer is. Hij werd daar de afgelopen dagen regelmatig mee geconfronteerd. ,,Ik zie SJC als einddoel, ben niemand die aan carrièreplanning doet. Ik hoop een fantastische tijd bij SJC te hebben. En wat er daarna komt, zie ik wel. “

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN