,,Ik heb zeker vertrouwen in de toekomst”, zei SJC-trainer Kees Zethof aan het einde van een lange analyse over de 2-1 nederlaag bij VVIJ. Zijn ploeg bleef voor de vierde wedstrijd op rij verstoken van een overwinning, maar Zethof zat niet bij de pakken neer. Integendeel zelfs. ,,We hebben wel vijf momenten gehad waarop we konden afdrukken, maar het was steeds net niet. Belangrijker is dat we wel in de positie komen om te scoren. Als we dat niet zouden doen, zou ik me pas zorgen maken.”

,,De tegenstander heeft echt gemazzeld”, vervolgde Zethof. ,,Als je bedenkt dat wij een penalty gemist hebben, een zekere tweede strafschop onthouden werden en het neerhalen van een doorgebroken Dandy Steenvoorden niet eens bestraft werd, kun je begrijpen dat er een gevoel van onrechtvaardigheid heerst bij de jongens. Ik hou er niet van om het te zeggen, maar de scheidsrechter had een te grote invloed op de wedstrijd vandaag.”

Heer en meester

De start van SJC in IJsselstein was nog uitstekend. Dandy Steenvoorden bracht de Noordwijkers aan de leiding. De thuisploeg kwam vervolgens op gelijke hoogte. ,,1-1 had een terechte ruststand geweest”, vertelt Zethof. ,,Maar in de 46e minuut prikten zij een vrije trap binnen. We speelden voor het eerst tegen twee spitsen en daar hadden we moeite mee. In de rust hebben we het iets beter neergezet en daarna zijn we echt heer en meester geweest. Met daarbij een bijzondere rol voor Stef van der Zalm, die als aanvallende middenvelder echt fantastisch speelde.”

SJC kreeg een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar Richard Versteden miste een strafschop. Gescoord werd er niet meer, waardoor SJC teleurgesteld afdroop. Zethof: ,,We hebben er alles aan gedaan, kansen gecreëerd, maar de bal wilde er niet in. De tegenstander heeft werkelijk waar alles moeten doen om ons het scoren te beletten. Dat zegt genoeg. Het is ook niet zo dat wij paspoppen tegenover ons hebben. VVIJ is een aardige ploeg, met een geniale rechtsbuiten en won niet voor niets vorige week van de gedoodverfde kampioen De Meern.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)