Wessel Zonjee heeft zich zondag voor even onsterfelijk gemaakt bij Teylingen. De doelman besloot in het thuisduel tegen KDO in de absolute slotfase van de wedstrijd mee naar voren te gaan bij een standaardsituatie. Z’n opportunisme werd beloond. De keeper schoot in de ‘dying seconds’ de 3-3 tegen de touwen.

Voorafgaand dit moment gebeurde er al een hoop in het duel tegen bezoekers uit De Kwakel. Daarmee heeft Teylingen de reeks van doelpuntenrijke duels in eigen huis voortgezet. Ga maar na, er werd vier keer in eigen huis gespeeld met de volgende uitslagen: 3-3 tegen DSOV, 3-4 tegen RKDEO, 4-2 tegen Alphen en zondag dus 3-3 tegen KDO.

Na een makke openingsfase van beide kanten was het Mark van der Vlugt met een mooie vrije trap op het hoofd van Lasse van Wijk. Hij zorgde met z’n rake kopbal voor de 1-0. In de fase tot de rust was KDO de gevaarlijkste ploeg met veel kansen, waarvan er één werd afgemaakt.

,,Zo Jaapie, ik heb er meer dan jou gescoord!”

George Hulsbosch had, na een goede actie op rechts van Jaap Zwetsloot, de 2-1 voor het binnen schieten. Hij schoot over. In de tegenstoot, nota bene door een lange bal van de keeper, werd het gebrek aan communicatie Teylingen even fataal. Jelle Vooijs schoot daardoor de bal over z’n eigen keeper, Zonjee, heen: 1-2.

‘Moment of fame’
Kort na rust werd het aanvallen van Teylingen wel beloond. Na een assist van Mark van der Vlugt, bleek Pascal de Ridder koel en zette hij de gelijkmaker op het scorebord. Middenvelder Mark van der Vlugt, inmiddels 32 jaar, blijft met z’n enorm goede traptechniek van onschatbare waarde voor de Sassenheimers.

Pascal de Ridder was met een goal weer belangrijk voor Teylingen

Jaap Zwetsloot had later in de tweede helft de 3-2 op zijn schoen, net als Tom van der Vlugt. Hetzelfde gold eveneens voor de bezoekers, waar Zonjee ook keepend groots was. De 2-3 kort voor tijd zorgde voor een nieuwe domper, maar de 3-3 in de 95e (!) minuut bezorgde Teylingen toch een verdiend punt. Vanuit de corner viel de bal voor de voeten van Zonjee die verwoestend met z’n wreef de bovenhoek vond. De ontlading in Sassenheim was tot ver in de gemeente te voelen.

,,Eindelijk maken wij in de blessuretijd eens een goal in plaats van andersom.”

Zonjee over zijn moment of fame: ,,Super dat ik de 3-3 gemaakt heb, dat verzin je gewoon niet! Maar ik had liever gewonnen, al is dit punt wel belangrijk”, was de doelman (terecht) euforisch. Na afloop in de kleedkamer werd er flink gedold, niet in de eerste plaats door Zonjee zelf. Hij moest spits Jaap Zwetsloot, die nog niet gescoord heeft deze voetbaljaargang, het toch even inwrijven met de volgende opmerking: ,,Zo Jaapie, ik heb er meer dan jou gescoord!”

Ziekenboeg
Trainer Marc van Wonderen was eveneens te spreken over de teamgeest van zijn ploeg. ,,De 3-3 van Wessel is lekker en terecht, het voelt dan ook als een overwinning, omdat KDO nu niet wegloopt bij ons. Eindelijk maken wij in de blessuretijd eens een goal in plaats van andersom. Tot slot is het lekker dat we nu een week vrij zijn waarbij ik verwacht dat de ziekenboeg tegen HVV zo goed als leeg is.”

Teylingen – KDO 3-3 (1-2) 22. Van Wijk 1-0, 31. Wessels 1-1, 45+3. Vooijs (e.d.) 1-2, 62.  De Ridder 2-2, 79. Van Rijn 2-3, 90+5. Zonjee 3-3

Teylingen: Zonjee, Acimovic, Vooijs, B. van der Vlugt (85. H. van der Vlugt), Van der Krogt, Zwetsloot (73. Witkamp), M. van der Vlugt, Van Wijk, Hulsbosch (46. T. van der Vlugt), J. Zwetsloot, De Ridder

Foto’s: Peer Compeer