Het kan verkeren. Half november werd het presteren van FC Lisse een glinstering in donkere tijden genoemd. Na drie opeenvolgende nederlagen heeft Lisse zich in het gezelschap van de regioclubs in het rechterrijtje genesteld. Op bezoek bij ONS Boso Sneek maakten de Lissenaren geen al te beste beurt. ,,Ik kan hier heel kort over zijn, dit was niet best”, sprak aanvoerder Tom Zoontjes na de 4-1 nederlaag tegen VIDB.

De wedstrijd had qua scoreverloop veel weg van de nederlaag bij Excelsior ’31 twee weken geleden. Toen keek Lisse ook snel tegen een 2-0 achterstand aan. Net als in Rijssen maakte Zoontjes de aansluitingstreffer, maar vervolgens stokte de Lissese dadendrang. ,,Na de 2-1 sloop er naar mijn gevoel wel wat overtuiging in de ploeg dat er toch iets te halen viel. Maar de tweede helft zat er niet veel meer in en na de 3-1 was het over en sluiten.”

Zoontjes vond niet dat een gebrek aan scherpte Lisse de das om had gedaan. ,,Het besef dat het een belangrijke wedstrijd was, was zeker aanwezig. We wisten dat het aanhaken bij de bovenste ploegen of naar beneden kijken zou worden. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik na afloop eerst naar de uitslagen van de ploegen onder ons heb gekeken. Dat is wel even wat anders dan drie weken geleden.”

Geen paniek

Toch is Zoontjes allesbehalve dan in paniek. ,,Vorig seizoen hadden we rond deze tijd dertig punten en nu tien punten minder. Dat is een behoorlijk verschil. Maar het geluk of tevens ongeluk van deze competitie is dat de verschillen erg klein zijn. Het verschil met de onderste plaats van Katwijk is negen punten, maar tegelijkertijd staat IJsselmeervogels ook maar acht punten voor. Toch vind ik dat wij hoger horen te staan.”

Lisse sluit volgende week de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. ,,Een mooie gelegenheid om met deze reeks van drie nederlagen af te rekenen”, stelt Zoontjes, die opteert voor een meer gesloten speelwijze. ,,Lisse werd geroemd als de verdediging met de minste doelpunten tegen, maar de laatste drie duels is het aantal tegengoals verdubbeld en kregen we er tien tegen. Dat is vervelend en zeker niet prettig voor een verdediger.”

Opvallend is dat Lisse kwetsbaar is geworden sinds het wegvallen van doelman Mark de Vries. Zoontjes vindt niet dat stand-in Michael Bok iets te verwijten valt. ,,Mark is een topkeeper voor de Topklasse en keept al vijf jaar op dit niveau. Michael is pas achttien. Als je alle tegengoals analyseert, vind ik niet dat er fouten van hem tussen zitten. Ook vandaag had hij geen schuld aan doelpunten. Ik vind ook dat we niet teveel met de keeperswisseling bezig moeten zijn. “

Archieffoto: Marcel van den Bos

POPULAIRE BERICHTEN