,,Hopelijk is dit het begin van een mooie serie”, reageerde Tom Zoontjes verheugd na de 1-0 zege van FC Lisse bij Scheveningen. Het was de eerste overwinning in meer dan twee maanden tijd. ,,Zwaarbevochten, maar wel terecht”, oordeelde de aanvoerder van Lisse.

,,Natuurlijk kan het altijd beter”, vertelt Zoontjes. ,,Maar we hebben veel strijd geleverd en er stond echt een team. We hebben weinig weggegeven en bij momenten ook nog aardig gevoetbald. Deze overwinning is een opluchting en ook wel een verrassing. Ik denk dat er weinig ploegen bij Scheveningen gaan winnen.” Mo Messaoud tekende op aangeven van Guido Pauw achttien minuten voor tijd voor de enige goal.

Scheveningen kwam woensdag nog in actie voor de KNVB-beker. Uit bij eredivisionist Cambuur werd na verlenging met 2-0 verloren. ,,We wisten dat zij voor de beker hadden gespeeld en misschien wat kleine pijntjes hadden of vermoeid waren. Vanaf de start wilden we druk geven. Dat is aardig gelukt.”

Volgens Zoontjes staan alle neuzen bij Lisse weer dezelfde kant op. ,,In sommige wedstrijden was het niet altijd duidelijk welke richting we op wilden. We waren goed gestart en wilden daarna met opbouw van achteruit potjes gaan winnen. Als het dan een periode moeizamer gaat en de punten blijven uit, maar je daar niet in blijven volharden. Nu is alles duidelijk. We spelen wat opportunistisch en proberen van daaruit weer verzorgder te gaan spelen.”

De overwinning was een goede start van de belangrijke maand november, waarin Lisse veel concurrenten voor lijfsbehoud treft. Zoontjes: ,,Het zou mooi zijn als we uit de laatste zes potjes voor de winterstop nog minimaal negen punten zouden pakken. Dan komen we op twintig uit en zijn we halverwege. Ik denk dat je voor lijfsbehoud wel een puntje of veertig nodig hebt.”

Samenvatting TV West


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude