,,Hopelijk is dit het begin van een mooie serie”, reageerde Tom Zoontjes verheugd na de 1-0 zege van FC Lisse bij Scheveningen. Het was de eerste overwinning in meer dan twee maanden tijd. ,,Zwaarbevochten, maar wel terecht”, oordeelde de aanvoerder van Lisse.

,,Natuurlijk kan het altijd beter”, vertelt Zoontjes. ,,Maar we hebben veel strijd geleverd en er stond echt een team. We hebben weinig weggegeven en bij momenten ook nog aardig gevoetbald. Deze overwinning is een opluchting en ook wel een verrassing. Ik denk dat er weinig ploegen bij Scheveningen gaan winnen.” Mo Messaoud tekende op aangeven van Guido Pauw achttien minuten voor tijd voor de enige goal.

Scheveningen kwam woensdag nog in actie voor de KNVB-beker. Uit bij eredivisionist Cambuur werd na verlenging met 2-0 verloren. ,,We wisten dat zij voor de beker hadden gespeeld en misschien wat kleine pijntjes hadden of vermoeid waren. Vanaf de start wilden we druk geven. Dat is aardig gelukt.”

Volgens Zoontjes staan alle neuzen bij Lisse weer dezelfde kant op. ,,In sommige wedstrijden was het niet altijd duidelijk welke richting we op wilden. We waren goed gestart en wilden daarna met opbouw van achteruit potjes gaan winnen. Als het dan een periode moeizamer gaat en de punten blijven uit, maar je daar niet in blijven volharden. Nu is alles duidelijk. We spelen wat opportunistisch en proberen van daaruit weer verzorgder te gaan spelen.”

De overwinning was een goede start van de belangrijke maand november, waarin Lisse veel concurrenten voor lijfsbehoud treft. Zoontjes: ,,Het zou mooi zijn als we uit de laatste zes potjes voor de winterstop nog minimaal negen punten zouden pakken. Dan komen we op twintig uit en zijn we halverwege. Ik denk dat je voor lijfsbehoud wel een puntje of veertig nodig hebt.”

Samenvatting TV West


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)