Richard van Nieuwkoop speelde tegen Barendrecht zijn honderdste wedstrijd voor Rijnsburgse Boys en was van cruciale waarde. Hij stopte tien minuten voor tijd een makkelijk gegeven strafschop. Om die reden mochten de Uien blij zijn met een punt (1-1), terwijl ze op basis van het spel meer hadden verdiend.

Barendrecht is al jaren een angstgegner voor Rijnsburgse Boys. Van de ploeg van Jack van den Berg werd nog nooit gewonnen op de Middelmors. Wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en Barendrecht zijn eigenlijk nooit echt aantrekkelijk en daarom werd er ook ditmaal een zakelijke wedstrijd verwacht. Dat heeft te maken met de verschillende speelstijlen en dat was ook vandaag weer te merken. Een aanvallend Rijnsburg en in de omschakeling een counterend Barendrecht. Dat maakte de wedstrijd wel interessant, omdat de bezoekers de gehele wedstrijd dreigend bleven.

Tel daarbij op de rol van scheidsrechter Bekebrede die zich opvallend manifesteerde met het wapperen met gele kaarten en het was duidelijk dat het geen doornee middag was. Het andere manco was de afwerking van de ploeg van Oosterlee zelf. Na de 1-0 van Ronald Breinburg, die uitstekend werd bediend door Marvin Wijks. leek de ploeg los. Vlak daarna kreeg Railly Ignacio de kans op 2-0. Maar de spits verslikte zich. De magere ruststand bleek te mager, zou blijken

De tweede helft was net twee minuten oud toen Barendrecht alweer langszij kwam. Slap optreden en balverlies leidde de treffer van Daniel Esajas in, die ongehinderd kon raak koppen: 1-1. Oosterlee baalde van de snelle gelijkmaker. ,,In de rust hebben we het nog extra benadrukt aan de jongens. Let op, en wees scherp vanaf het begin.”

Deugd doen

Het bleek aan dovemansoren gericht, met als gevolg de snelle gelijkmaker. Na de domper herpakte Rijnsburg zich. En de kansen kwamen. De 2-1 zat erin, maar werd voorkomen door goed keeperswerk van Barendrecht-doelman Marc van Splunter. Dat Oosterlee niet tevreden was over de uitslag viel te begrijpen. Maar het spel van zijn team moet de coach toch deugd hebben gedaan. In delen van de wedstrijd dicteerde de ploeg naar behoren. Barendrecht liet zich ook niet onbetuigd en kwam op de counter gevaarlijk opzetten. Dat Jeffrey Aarts de gegeven penalty miste een half uur voor tijd paste helemaal in het scenario van Rijnsburg-doelman Richard van Nieuwkoop. Door de redding gaf hij extra cachet aan zijn honderdste wedstrijd voor Rijnsburgse Boys.

Oosterlee zelf na de wedstrijd. ,,Nee, we zijn niet helemaal tevreden. Barendrecht kwam knullig op 1-1 en dan weet je dat het moeilijk wordt tegen deze ploeg  Ze hebben niet voor niets maar 13 doelpunten tegen. Ze kunnen het goed neerzetten verdedigend. Misschien is het wel zo dat we verzuimden ruimer afstand te nemen, maar echte grote kansen hebben we niet echt gehad, vind ik. Over de gehele wedstrijd genomen vind ik wel dat we meer in balbezit waren. Wij voerden grote delen van de wedstrijd de regie.”

,,Alleen staat Barendrecht derde en zij zitten in een flow. Iedere keer als zij de bal voorin hadden, was het toch wel billenknijpen. Het is zo dat we de laatste jaren niet van Barendrecht hebben kunnen winnen.  Vanuit dat oogpunt gezien kun je dit punt als een winstpunt zien. Vandaag had er meer in gezeten voor ons.”