Iedere maandag blikken we in de ‘Analyse van Willem’ terug op het afgelopen voetbalweekeinde. Dat doen we met niemand minder dan Willem van Zuilen, al jaren het gezicht en de stem van het amateurvoetbal.

Willem, laten we beginnen met het actuele nieuws. Wat vind jij van het besluit van Quick Boys om niet te verlengen met Ted Verdonkschot. 

,,Vreemd. Ik vind de beslissing op zich te billijken, alleen het moment is ongelukkig. Ik heb Ted ook even gesproken en hij geeft toe dat het spel niet goed is en de stand op de ranglijst tegenvalt. Hij had er ook meer van verwacht. Maar ik begreep dat Ted wel met Yuri Guijt en Bennie van Noord (die uiteindelijk koos voor Katwijk, red.) heeft gesproken. Als zo’n man dan weg moet, dan laat je hem toch niet de gesprekken voeren. “

,,Ik vind dat Quick Boys zich in het bericht op de site wel erg verschuilt achter Gert Aandewiel. Er staat heel nadrukkelijk dat ze op advies van de technisch manager besloten hebben om de samenwerking te gaan stoppen. Normaal staat er dan dat ze het in goed overleg hebben gedaan. Dit brengt wel heel veel druk voor Gert Aandewiel met zich mee. “

,,Ik snap wel dat ze niet tevreden zijn, maar ik had graag iets meer geduld gezien. Ted werd natuurlijk als de koning binnengehaald. Ik had ook gedacht dat hij het binnen een paar jaar op de rit zou krijgen. Ik heb Ted hoog zitten, want hij heeft bewezen een goede trainer te zijn: bij HHC en Rijnsburgse Boys.”

De technische commissie vindt dat er geen stijgende lijn te zien is. Ted is het daar niet mee eens. Wat vind jij?

,,Ik heb ze pas twee keer gezien, tegen Rijnvogels en tegen Katwijk, en ben ook niet op de trainingen. Dus daar kan ik niet over oordelen.”

Als een grote naam als Verdonkschot het al niet redt, wie moet het dan gaan doen?

,,De bal is bij Gert gelegd, die heeft de opdracht gekregen om een nieuwe trainer te zoeken. Ik vind dat Gert het zelf moet gaan doen. Hij kent het reilen en zeilen van de club, is nu ook bekend met de jeugdopleiding en heeft net als Ted bewezen een goede trainer te zijn. Hij heeft zijn sporen verdiend in het betaalde voetbal en successen gehad met Quick Boys. Samen met Sjaak Polak zou ik het een goede combinatie vinden. Sjaak heeft nog niet de vereiste papieren. Ik ken hem al wat langer, naast voetballer ook als mens, en Sjaak kan als geen ander een groep motiveren.”

Voorzitter Henk-Jan van Maanen zei dat het doorschuiven van Aandewiel ‘geen optie’ is

,,Ja, maar dat zegt in de voetballerij echt helemaal niets. Ik heb vaker gehoord dat iets geen optie was en dan kwam bijvoorbeeld een transfer gewoon rond.”

We sluiten het gedeelte over Quick Boys af. Hoe was jouw zaterdag?

,,Ik ben bij Barendrecht – Scheveningen (1-1) geweest. Dat was geen wedstrijd die we ons over vijf jaar nog zullen herinneren. Het was een terechte uitslag. John Nieuwenburg maakte na negen maanden zijn rentree en zette als vanouds de lijnen uit.”

Wat is jou met betrekking tot de topklassers uit de Bollenstreek opgevallen?

,,De matige start van FC Lisse! Dit was een wedstrijd die ze in elk geval niet hadden moeten verliezen. Ik heb Ajax twee keer zien spelen en dat is een aardig voetballende ploeg. Daar moeten we niet neerbuigend over doen.”

,,Wat mij verder opviel is het nieuws dat Arjan van der Laan het hoofdtrainerschap bij Lisse misschien gaat combineren met Sparta, waar hij assistent-trainer kan worden. Lisse heeft daar geen problemen mee. Dat snap ik, maar het moet niet ten koste van zijn werk bij Lisse gaan. De club kan er ook profijt van hebben. Van der Laan kan met zijn netwerk spelers uit het tweede of uit de jeugd die geen contract krijgen, overtuigen om naar Lisse te komen.”

Rijnsburgse Boys kende ook een niet heel denderende start. Een slechte eerste helft en een betere tweede leverden een remise op tegen Capelle. 

,,Ik heb daar niet veel van meegekregen, heb alleen de beelden gezien. Ik vind het jammer voor Richard van Nieuwkoop dat hij zo’n fout maakte en dat het Rijnsburgse Boys de overwinning kostte. Van Nieuwkoop heeft toch zijn sporen verdiend. Ik zag ook dat Danny van der Vijver weer speelde. Prima, hem kan Rijnsburgse Boys goed gebruiken.”

We hebben het tijdens zijn absentie regelmatig over hem gehad. Maakt Van der Vijver Rijnsburgse Boys sterker?

,,Ik vind het knap dat hij van zo’n blessure sterk is teruggekomen. Danny is een multifunctionele speler, die er altijd voor gaat en bovendien ook aardig een balletje kan raken. Dat hij Rijnburgse Boys sterker maakt, is een ding wat zeker is.”

Willem, tot slot. Ben je opgelucht dat de winterstop ten einde is?

,,Het zijn uiteindelijk maar drie zaterdagen zonder voetbal geweest. Dat heb ik wel overleefd. Ik ben blij dat er weer om het echie gevoetbald wordt. Het was wel koud, maar de kou moeten we trotseren.”

,,Het was jammer dat VVSB zondag afgelast werd. Ik was vrij en had graag even willen gaan kijken. Nu heb ik Feyenoord – Twente gekeken. Een leuke pot, die uitwees dat Feyenoord niet zonder oud-ADO-spelers kan. Lex Immers en Jens Toornstra waren heel belangrijk.”

vanduynvandergeer

POPULAIRE BERICHTEN