Een groot verlies voor FC Lisse. Elftalleider Han de Haan is overleden. De Haan gaf op geheel eigen wijze invulling aan de rol van teammanager en was om die reden bijzonder geliefd. 

Han de Haan kampte met acute leukemie en is na een kort ziektebed overleden, meldt FC Lisse in een korte verklaring. ,,Han was een vaderfiguur voor de spelers. Han was geliefd bij de achterban van FC Lisse door de hartelijke manier waarop hij met mensen om ging. Han had altijd een vriendelijk woord of een schouderklop over richting onze vrijwilligers en supporters. In Han verliezen wij een fantastisch mens.”

De Haarlemmer kwam in 2009 gelijktijdig binnen bij FC Lisse met trainer Misha Salden, en spelers als Tom Zoontjes, Mark de Vries en Mo Messaoud. Ze hadden een gemene deler: een Telstar-achtergrond, zoals zoveel spelers bij FC Lisse hebben. De Haan runde bij Telstar de afgelopen jaren samen met zijn vrouw Beppie het sponsorhome. Zijn inspanningen werden op waarde geschat. De Haan werd geridderd voor zijn vele verdiensten in de voetballerij.

De Haan wilde vorig seizoen eigenlijk stoppen als elftalleider, maar bleef op aandringen van FC Lisse aan. Het typeerde zijn persoonlijkheid. De Haan stond positief in het leven en was altijd bereid iets voor een ander te doen.

Met het overlijden van De Haan gaat een icoon voor het voetbal verloren. VIDB wenst de familie van Han de Haan en FC Lisse veel sterkte toe in het rouwproces.

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN