Het laatste sprankje hoop op de titel is zo goed als vervlogen voor FC Rijnvogels na een matige prestatie tegen XerxesDZB. De ploeg van trainer Hein van Heek moest winnen om aansluiting te houden bij koplopers Noordwijk en Quick Boys, maar wist op het sportpark Faas Wilkes geen punten te pakken en verloor met 2-1.

FC Rijnvogels kwam goed uit de winterstop en hoopte deze lijn in Rotterdam door te kunnen trekken, maar XerxesDZB bleek een sta-in-de-weg. Het was voor Van Heek en de zijnen een teleurstellend resultaat en daarnaast was de trainer van FC Rijnvogels niet te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Zeker de eerste 35 minuten speelden we heel slordig. We gingen het veld op met het idee: ‘dit doen we wel even.” Niets bleek minder waar.

XE 8                                     Linksbuiten Thomas Dijk begon weer eens in de basis

FC Rijnvogels begon zoals gezegd slordig, maar ook XerxesDZB wist geen stempel op de wedstrijd te drukken. Beide ploegen kwamen maar moeilijk tot uitgespeelde kansen. Het was niet verwonderlijk dat het spits moest worden afgebeten met een penalty in de 31ste minuut De bal toucheerde in de eigen zestien een Rijnvogels-hand. In eerste instantie liet de scheidsrechter doorspelen, maar op appel van zijn grensrechter wees hij toch naar de stip.

Terecht, zo benadrukte ook Van Heek. De penalty werd weliswaar in eerste instantie nog gestopt door doelman Peter Messemaker, maar die kon niet voorkomen dat de bal in de rebound alsnog werd binnengeschoten door Burak Dogan. Vijf minuten later kon Messemaker weer de bal weer uit het net vissen, nadat XerxesDZB de 2-0 had gemaakt uit een goed uitgespeelde aanval. Dave van der Steen was de doelpuntenmaker.

De rust zorgde op mentaal vlak voor een lichte ommekeer in de mentaliteit bij FC Rijnvogels, al was deze niet direct zichtbaar in het spel. De ploeg bleef slordig en hield moeite houden met het creëren van kansen. Al kwam men wel dichterbij dan in de eerste helft. Dit leidde tot een levensgrote kans voor Pepijn Kooij, die voor open doel op de lat schoot. ,,Die bal had er natuurlijk in gemoeten”, benadrukte Van Heek. ,,Ik zeg niet dat het gelijk een hele andere wedstrijd was geworden, maar als die erin was gegaan, had ik het nog wel willen zien.”

XE 4                   Sander van der Horst verstuurt een pass omgeven door drie spelers van Xerxes

Uiteindelijk wist Martijn Tjon-A-Njoek de eer voor FC Rijnvogels nog te redden door een afgeketst schot van Thijs van Kruistum eenvoudig binnen te tikken. Het doelpunt viel in een periode waarin FC Rijnvogels alles-of-niets-voetbal ging spelen, in de hoop toch nog een punt te pakken. Het lukte de ploeg (opnieuw) niet om dreigend te worden en langszij te komen, waardoor Rijnvogels teleurgesteld afdroop.

De focus ligt nu vooral op het behoud van de derde plaats, benadrukte ook Van Heek. ,,Het heeft nu niet veel zin meer om naar boven te kijken. We willen gewoon voor de derde plek gaan en met een goed gevoel de nacompetitie ingaan.”

FC Rijnvogels zal het in die strijd om de derde plek nog lastig gaan krijgen. Het enige lichtpuntje voor FC Rijnvogels was dat concurrenten Spijkenisse en Jodan Boys gelijkspeelden, waardoor de schade in de strijd om de derde plaats nog enigszins beperkt bleef.

XerxesDZB – FC Rijnvogels 2-1 (2-0). 31. Dogan 1-0, 36. Van der Steen 2-0, 74. Tjon-A Njoek 2-1

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope (70. Van Kruistum), J. Zandbergen, Wijmer, R. Zandbergen, Kooij, Van der Breggen, Van der Horst (83. Soomer), Beyersbergen, Tjon-A Njoek, Dijk (62. Onderwater).

Tekst: Davy Klaris

Foto’s: Piet van Kampen

POPULAIRE BERICHTEN