,,Het is goed nieuws dat ik niet geopereerd hoef te worden”, vertelt Raily Ignacio. De vrees dat de spits van Rijnsburgse Boys zijn kruisband volledig had afgescheurd lijkt ongegrond. Ignacio is weer terug bij de aanvankelijke diagnose: een scheurtje in zijn kruisband.

Ignacio raakte een kleine twee weken geleden in het oefenduel tegen OFC geblesseerd. De spits zou met een scheurtje in zijn kruisband zes tot acht weken buitenspel staan, zo werd vrijdag na een MRI-scan geconstateerd.

Daarmee was de kous nog niet af. Ignacio liet maandag een radioloog naar zijn knie kijken. Die zat niet op één lijn met de sportarts die aanvankelijk naar de klachten had gekeken. Op verzoek van Kozakken Boys, voor wie Ignacio volgend seizoen speelt, ging hij woensdag in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam bij de bekende sportarts Heijboer langs voor een second opinion.

Optrainen
,,Ze kunnen zien dat er schade aan de knie is, maar niet hoeveel procent er kapot is”, vertelt Ignacio. ,,Er is in ieder geval nog genoeg kruisband over. Omdat de knie redelijk stabiel is, hoef ik eerste instantie niet geopereerd te worden. De komende tijd ga ik ‘m optrainen. Ik kan dagelijks bij een fysio langs om te kijken hoe het er voorstaat. Mocht het toch onstabiel worden, dan moet ik alsnog onder het mes.”

Ignacio wil zich niet vastpinnen aan een datum voor zijn rentree. ,,Om teleurstelling te voorkomen ga ik geen voorspellingen meer doen. De afgelopen weken heb ik steeds slecht nieuws gekeken, waardoor ik geen beloftes meer doe. Eerst maar eens goed fit worden.”

En dan afsluitend: ,,Maar ik hoop natuurlijk nog te kunnen spelen dit seizoen.”

POPULAIRE BERICHTEN