‘WERELDGOAL’, twitterde het clubaccount van SJC bij de tweede treffer van de Noordwijkers tegen Hollandia. De artiest van het doelpunt was de 19-jarige Wesley Haasnoot. De jonge spits was sowieso aan een lekker duel bezig in Hoorn. Waar de mensen achter het social media-account van hoofdklasser op het moment van de treffer nog enthousiast waren, verstomde dat een beetje na de 4-2 nederlaag van de zwart-witten bij koploper Hollandia. Toch waren de spelers minder sikkeneurig. ,,We hadden minimaal een punt verdiend”, vond Haasnoot.

,,Uiteindelijk heeft Hollandia ongeveer vier kansen gekregen en ook vier goals gemaakt. Wij kregen veel meer mogelijkheden, maar maakten er maar twee. Dat was het verschil”, blikte de jonge spits terug. In de eerste helft kwamen de Noordwijkers nog twee keer op voorsprong. Eerst via Stef van der Zalm, daarna dus via Haasnoot.

,,Verdediger Nick Lim speelde mij in. Ik stond ongeveer dertig meter van de goal. In plaats van de bal vast te houden of te kaatsen, draaide ik gelijk weg bij mijn tegenstander. Toen ik een meter of 25 voor de goal stond, zag ik dat de korte hoek bij de keeper wat open lag. Ik besloot om maar te schieten. Via een boog ging de bal over de keeper heen, de goal in.”

,,Het voelde goed dat ik aan zo’n belangrijke pot mocht beginnen.”

Op dat moment stond SJC met 1-2 voor in Hoorn tegen de nummer één van de competitie. Nog voor rust werd het 2-2. In de tweede helft kantelde de wedstrijd de verkeerde kant op voor de ploeg van trainer Florian Wolf. ,,Hollandia heeft geen slechte ploeg, hoor. Maar ook na de 3-2 achterstand waren wij de betere.”

Twee op een rij
,,Melvin van Stijn was in de rust al ingevallen en ging na die achterstand nog wat dieper staan. Ongeveer tussen de spitsen in. Ook rechtsback Victor Schipholt werd nog naar voren gestuurd. Eerst kopte Dario van Breukelen een corner richting de kruising die de keeper nog net kon pakken. Daarna had ik zelf nog een hakbal die tegen de binnenkant van de paal ging. Het zat ook niet mee. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd maakte Hollandia nog de 4-2.”

Dat SJC uiteindelijk met nul punten de bus in stapte, was een tegenvaller. Toch keek Haasnoot met nog een redelijk gevoel terug op zijn eigen wedstrijd. ,,Ik zat er zelf wel lekker in. Het voelde goed dat ik aan zo’n belangrijke pot mocht beginnen. De vorig wedstrijd, tegen Be Quick 1887, kwam ik ook al tot scoren. Als ik in het veld sta, dan wil ik ook graag laten zien wat ik kan. Dat lukte op deze manier.”

,,Het wordt een heel leerzaam seizoen.”

Voor de 19-jarige spits zijn het belangrijke momenten in z’n nog prille loopbaan. Ook dit seizoen nog verhuisde hij ook af en toe van de punt in de aanval bij de Noordwijkers naar de bank en vice versa. Zondag stond hij overigens samen met z’n concurrent, Levy van Nispen, in de aanval. Van Nispen mocht op links spelen, omdat Nigel Hardenberg ziek was. ,,Vorig jaar mocht ik aan het einde van het seizoen ook al wat wedstrijden spelen. Dit jaar wil ik nog meer minuten maken. Het wordt een heel leerzaam seizoen.”

Toekomstig Katwijk-spits
Z’n trainer Wolf noemde hem enkele weken geleden nog ‘een jonge spits die werkelijk alles in zich heeft om uit te groeien tot een grote speler’. Haasnoot is technisch goed, snel en fysiek sterk. Volgens Wolf zou de 19-jarige aanvaller in de toekomst bijvoorbeeld eerste spits kunnen worden van een grote club als Katwijk. Mits hij nu de mogelijkheid blijft houden zich in alle luwte bij een club als SJC te ontwikkelen. ,,Die woorden heb ik ook gelezen. Het is wel heel erg gaaf als je trainer dat in je ziet. Het geeft mij wel een extra boost om te laten zien, dat hij daarin gelijk heeft.”