Puck Postma speelt volgend jaar toch in een ander shirt dan dat van SJC. De voetballer van de Noordwijkers maakt een transfer naar derdedivisionist VVSB. In een eerder stadium werd nog naar buiten gebracht dat Postma mondeling akkoord was met de Noordwijkers. Ook melden de Noordwijkerhouters de komst van Ivan Spijkstra van Be Quick 1887. Daarnaast blijft ook verdediger Gino Demon langer aan de club verbonden.

Postma kwam in de zomer van 2019 samen met trainer Florian Wolf over van Legmeervogels naar SJC. Direct bij één van z’n eerste wedstrijden in het shirt van SJC raakte hij geblesseerd aan z’n knie. Vlak voor de uitbraak van het coronavirus maakte de veelzijdige voetballer z’n rentree in de selectie van de hoofdklasser. Vanwege z’n multifunctionele inzetbaarheid wordt hij bij SJC ook weleens de ‘Dirk Kuyt’ van de selectie genoemd.

De 21-jarige Spijkstra gaat studeren in het westen van het land en was daarom in de regio op zoek naar een club. ,,Ik heb voor VVSB gekozen omdat het een club is met veel potentie. Daarnaast pas ik qua discipline en mentaliteit goed bij de club: ik ben iemand die hard werkt en alles doet om het team beter te laten spelen.” Spijkstra speelde eerder ook in de jeugd van Cambuur Leeuwarden en FC Groningen.

Demon kwam afgelopen winter over van Rijnsburgse Boys. Hij speelde inmiddels in vijf duels mee. Hij heeft z’n verbintenis met één jaar verlengd in Noordwijkerhout.

Selectie VVSB 2020 – 2021

Blijft: Ruben Valk, Richelo Fecunda, Frans van Niel, Wout Heemskerk, Mo El Osrouti, Peter Verhoeve, Patrick van der Fits (assistent-trainer), Danny Bakker, Jelmer Vijlbrief, Felitciano Zschusschen, Bert Steltenpool, Lars Jansen, Gino Demon

Nieuw: Richard Plug (trainer), Bert Steltenpool (Quick Boys, per direct), Lars Jansen (Go Ahead Eagles, per direct), Gino Demon (Rijnsburgse Boys, per direct), Ricardo de Vlugt (FC Rijnvogels), Matthieu van den Assem (TEC), Lars Rauws (FC Lisse), Puck Postma (SJC), Ivan Spijkstra (Be Quick 1887)

Vertrekt: Eric Meijers (trainer, Spakenburg), Rob Zandbergen (Rijnsburgse Boys), Yannick Bouw (per direct, VVOG), Michael de Leeuw (per direct, onbekend), Ties Evers (onbekend), Loyd van der Wilden (Katwijk), Tom Kok (onbekend), Glenn van Geldrop (onbekend), Tim de Rijk (Alphense Boys), Tomas Arroyo (onbekend), Justin Valk (onbekend)

Foto: Johanna Oskam

Lees ook: ‘Zonnig(er) toekomstperspectief lokt Schulpzand naar de Lageweg’

POPULAIRE BERICHTEN