Alles viel goed in het eerste jaar van Mo El Osrouti bij VVSB. De vleugelaanvallers sprankelde op de rechterflank in Noordwijkerhout. Hij scoorde, maakte acties, vierde successen en werd binnen no-time een publiekslieveling vanwege zijn optredens binnen de lijnen en bescheiden gedrag naast het veld. Een succesvolle samenwerking voor de komende jaren lag in het verschiet. Dat liep alleen anders.

Een oefenwedstrijd in maart 2018 bleek de grote boosdoener voor de dartelende buitenspeler. Een misstap, zonder iemand in de buurt, zette hem letterlijk maanden buitenspel. VVSB deed op dat moment goed mee in de Tweede Divisie en eindigde als achtste in de hoogste amateurcompetitie. De diagnose bij El Osrouti was een kruisbandblessure. Het begin van het einde voor de aanvaller bij VVSB, al wist hij dat toen nog niet.

Geen systeem voor El Osrouti
De aanvaller moest lang lijdzaam toezien hoe VVSB van de subtop in de Tweede Divisie weggleed tot een subtopper in de Derde Divisie. In het seizoen waarin VVSB degradeerde uit de hoogste amateurcompetitie kwam El Osrouti helemaal niet in actie. De club zag in de tussentijd twee trainers vertrekken (Wilfred van Leeuwen en Jack Honsbeek) en was onder Eric Meijers in een 5-3-2-systeem gaan voetballen.

,,Ik heb niet de kracht en de lengte om een nummer negen te zijn in een 5-3-2-systeem.”

Die defensieve zekerheid was voor de pure flankspeler opnieuw een domper. ,,In dat systeem kom ik niet goed uit de verf”, is El Osrouti zelfkritisch. ,,In mijn eerste jaar bij VVSB speelden we nog 4-3-3 en stond ik als rechtsbuiten op het veld. Maar ik heb niet de kracht en de lengte om een nummer negen te zijn in een 5-3-2-systeem.”

De Noordwijkerhouters lijken ook voorlopig onder de nieuwe trainer, Richard Plug, niet van dat systeem af te wijken. In een gesprek tussen El Osrouti en de club spraken de twee partijen daarom af om na dit seizoen ieder een eigen weg te gaan, zonder rancune van beide kanten. ,,Klopt. Ik heb namelijk echt wel vier hele mooie jaren gehad in Noordwijkerhout, maar het coronavirus heeft de afgelopen periode ook wel een beetje verpest.”

Mentaal en fysiek
Want El Osrouti had dit seizoen nog graag laten zien dat hij alsnog van waarde had kunnen zijn, ook al werkte het systeem niet in zijn voordeel. ,,Na zo’n knieblessure duurt het wel even voordat je volledig bent hersteld. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dat je gewoon zonder angst en met vertrouwen speelt. Ik denk dat daar wel twee jaar overheen gaan. Nu was ik weer helemaal de oude. Ik speelde ook aan het begin van het seizoen, en toen kwam corona weer.”

,,Er hebben al wat clubs uit Den Haag naar mij geïnformeerd, maar het liefste blijf ik in de Bollenstreek voetballen.”

Hij droeg het paars en geel wel altijd met plezier en zal zich nooit negatief uitlaten over de club, vertelt hij nu. ,,Ik heb me altijd verbonden gevoeld aan de club, ook tijdens mijn blessure. Ik heb ook altijd mijn contract verlengd, terwijl ik amper kon spelen. Dat was ik ook wel aan de club verplicht, vond ik. Ook met de trainers, spelers of bestuursleden kan ik goed overweg. Alleen het systeem waarmee we spelen is voor mij niet goed. Het is prima zo.”

Als het aan de buitenspeler uit Den Haag zelf ligt, blijft hij wel in de regio actief. ,,Er hebben al wat clubs uit Den Haag naar mij geïnformeerd, maar het liefste blijf ik in de Bollenstreek voetballen. Ik vind het mooi hier. Ik hoop zelf nog op het hoogste haalbare, de Tweede Divisie. Ik heb het in het eerste seizoen bij VVSB op dat niveau laten zien.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Halman komt, El Osrouti en Steltenpool vertrekken bij VVSB


 

Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN