Rijnsburgse Boys heeft zaterdag een grote derbyzege op FC Lisse geboekt. De Rijnsburgers waren op de eigen Middelmors met 4-1 te sterk, ondanks dat ze ruim een uur met tien man speelden na een rode kaart voor Nino Klaver.

Lisse kende nog wel een goede start: al in de vijfde minuut tekende Enzo Stroo voor de openingsgoal: 0-1. Het antwoord van Rijnsburgse Boys liet niet lang op zich wachten. In de twaalfde minuut tekende Jeroen Spruijt voor de gelijkmaker: 1-1. De assist was daarbij van Furhgill Zeldenrust, de grote man van de eerste helft. De buitenspeler tekende in de 26e minuut voor de 2-1 en in de 32e minuut voor de 3-1. Beide keren was Delano Asante overigens de aangever.

Opvallend was dat de 3-1 viel, kort nadat de Uien met tien man waren komen te staan. Na dertig minuten kreeg Klaver rood nadat hij te laat was in een duel.

Slotakkoord van Zeldenrust
In het vervolg van de wedstrijd wist Lisse het numerieke overtal niet uit te buiten. Sterker nog, in ondertal liep Rijnsburgse Boys nog uit naar 4-1. Zeldenrust maakte zijn derde treffer van de middag en bekroonde daarmee een ijzersterk optreden.

Het was voor de ploeg van Henk Wisman na de overwinning op Katwijk (4-0) de tweede derbyzege voor eigen publiek.

Rijnsburgse Boys – FC Lisse 4-1 (3-1)
Goals RBB: Spruijt, Zeldenrust (3).
Goal FC Lisse: Stroo