Vanmiddag stonden er de nodige oefenduels op het programma. Met redelijk succes kwamen de regioclubs in actie. Enkel Ter Leede en FC Lisse slikten nederlagen. Noordwijk, Rijnsburgse Boys en Valken ‘68 kwamen tot winst. Quick Boys speelde gelijk bij VVSB. Een kort overzicht.

Rijnsburgse Boys – Voorschoten ‘97 8-0 (4-0). Doelpunten Ignacio (3x), Knoester (2x), Wijks (2x) en Freke

Rijnsburgse Boys is, net als vorig jaar overigens, prima op dreef in de oefencampagne. Eersteklasser Voorschoten ‘97 kreeg er met liefst 8-0 van langs. Raily Ignacio scoorde driemaal en lijkt zijn prima vorm van vorig seizoen door te trekken. Cas Knoester en Marvin Wijks scoorden ieder tweemaal, terwijl ook Bart Freke een treffer achter zijn naam kreeg. Rijnsburg speelt dinsdag tegen VVSB.

FC Lisse – FC Volendam 0-4 (0-2).

FC Lisse kon aanvankelijk goed meekomen tegen FC Volendam, maar verloor uiteindelijk ruim. Het werd 0-4. Later vanavond volgt op de site een uitgebreid verslag van de wedstrijd.

VVSB – Quick Boys 1-1 (1-0). Doelpunt VVSB: Bosma. Doelpunt Quick Boys: Ketting

Quick Boys trapte vandaag de voorbereiding af in Noordwijkerhout. Net als vorig jaar hielden beide ploegen elkaar in balans. VVSB kwam via een rake vrije trap van Koen Bosma op voorsprong, maar in de tweede helft zorgde Jeroen Ketting voor evenwicht.

Kon. HFC – Noordwijk 2-4 (0-1) Doelpunten: Mertens, Lomis (2x), Amheye

Noordwijk rendeert goed in de voorbereiding. In Haarlem bij de Kon. HFC werd ook de derde oefenwedstrijd gewonnen. Bij rust leidde de equipe van Oscar Alkemade met 0-1 door een goal van Stefan Mertens. In  de tweede helft werd er aanzienlijk meer gescoord. Mario Lomis eiste met twee goals een hoofdrol op. Noordwijk gaat volgende week proberen ook Joure aan de zegekar te binden.

Ter Leede – ADO ‘ 20 1-2 (0-2). Doelpunt Miranda

Ter Leede zegevierde donderdag bij FC Boshuizen, maar moest nu een kleine nederlaag slikken. Zondagtopklasser ADO ‘ 20 zegevierde nipt met 2-1. Michael Miranda, tegen FC Boshuizen ook al doeltreffend, redde na een 0-2 ruststand in de tweede helft de Sassenheimse eer.  Ter Leede speelt dinsdag tegen de Kon. HFC, dat vandaag zijn meerdere moest erkennen in Noordwijk.

UVS – Valken ‘ 68 1-3 (0-2).

Valken ’68 was in zijn eerste oefenduel een maatje te groot voor derdeklasser UVS. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 1-3. Arjan Haasnoot en Phinney Disseldorp scoorden in het eerste bedrijf. Mark Kabelaar deed dat na rust. Valken speelt over een week tegen GHC zijn tweede oefenwedstrijd.