Quick Boys-spits Danny van den Meiracker draaide er niet omheen na de nederlaag op Nieuw Zuid tegen AFC (1-3) . “Ik denk dat we terecht hebben verloren. AFC was in alles beter vandaag, we zijn op alle fronten afgetroefd.”

Van den Meiracker zonderde zich na de wedstrijd even een kwartiertje af op een lege tribune. Eerst alleen en vervolgens met iemand van de staf evalueerde hij de teleurstellend verlopen middag. “Ik ga altijd even alleen zitten, zodat ik niet zo boos word in de kleedkamer. Dan pak ik even mijn rustmoment en speel ik de wedstrijd in mijn hoofd af. Daarna is de woede wel weer weg.”

Fraaie openingsgoal kan zorgen niet wegnemen
De ervaren spits bracht Quick Boys met een fraaie goal nog wel op voorsprong. Zijn afstandsschot in de 35e minuut was AFC-doelman Gijs van Zetten te machtig. Ondanks de voorsprong voorvoelde Van den Meiracker al dat het lastig zou worden voor Quick Boys om aan het langste eind te gaan trekken.

“Voor mijn goal hadden zij ook al echt een paar kansen: binnenkant paal en vervolgens voor een leeg doel over. Wij maakten dan wel de 1-0, maar je voelde aan alles dat de 1-1 zou gaan vallen. Daarna hoop je met alles wat je hebt de 1-1 vast te houden of zelfs de 2-1 te maken, maar ik denk dat dat kansloos was.” Splinter de Mooij zorgde halverwege de tweede helft voor evenwicht, waarna AFC via treffers van Melvin Platje en Matthijs Jesse de volle buit opeiste.

De Amsterdammers zetten door de zege Quick Boys op vijf punten. Een domper in de titelrace, maar een vervelendere constatering is misschien wel dat de blauw-witten (nog) niet aan het niveau van AFC kunnen tippen. “Ik denk dat zij gewoon beter zijn”, stelde Van den Meiracker  “Ik vond ze goed voetballen, goed positie kiezen en daarnaast wonnen ze bijna elke tweede bal.”

Quick Boys trad aan in een 5-3-2-systeem, in een poging het aanvallende gevaar van AFC te neutraliseren. Quick Boys stond het eerste uur verdedigend vrij aardig, maar was naar voren toe redelijk krachteloos. Er volgde weliswaar nog een goede kans op de 2-0 voor Tyrone Owusu, maar dat was het wel zo’n beetje. Van den Meiracker stond na afloop wel achter de tactische keuzes en plannen. “Het systeem was wel het beste, denk ik. Je staat na 65 minuten gewoon nog voor. Dat is prima. Het ligt gewoon aan onszelf: we moeten gewoon meer duels winnen, echte mannen zijn op het veld. Dat heb ik gemist vandaag.”

Reactie Grünholz
Mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Edwin Grünholz, trainer van Quick Boys. “AFC is, wat ik tot nu toe heb gezien, voor mij de beste ploeg. We hebben lang meegedaan in de wedstrijd. We hebben niet heersend gespeeld, maar dat heeft ook met de tegenstander te maken. Die cruciale bal van Tyrone, waarbij we 1-op-1 met de keeper gingen, die moet erin. Dan is het 2-0 en klaar.”

Beluister hieronder het hele interview ⤵️

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys verliest ondanks voorsprong de topper van AFC

POPULAIRE BERICHTEN