,,Ik heb genoten van het moment, van mijn doelpunt, maar ik heb het achteraf niet op een goede manier gevierd”, aldus Jaap van Duijn. De vleugelaanvaller van FC Rijnvogels, een kind van Quick Boys, maakte zaterdag in blessuretijd de winnende goal en stak zijn vreugde niet onder stoelen of banken. Hij trok onder meer zijn shirt uit. Veel mensen op Nieuw Zuid, ook bekenden van Van Duijn, konden dat niet waarderen.

,,Ik heb van alles over mij heen gekregen”, vertelt een naar eigen zeggen geschrokken Van Duijn tegen Bollenstreek United. In het interview wil de Katwijker niet in detail treden, maar de reacties waren niet mals. ,,In mijn optiek was het niet al te leuk. Als ik had geweten dat het zo negatief uit zou pakken, dan had ik het niet zo gevierd.”

‘Nooit mijn bedoeling geweest’
Niet alleen supporters waren not amused over zijn manier van juichen. Ook een aantal vrienden kon het niet waarderen. ,,Ik heb ze uitgelegd dat ik het niet zo bedoelde en dat het meer een moment voor mijzelf was, omdat ik lang niet gespeeld heb. Als je dan in mag vallen tegen Quick Boys en bepalend mag zijn, maakt dat wat los. Maar het is nooit mijn bedoeling geweest om die mensen zo te raken.”

Van Duijn meldde zich na afloop ook nog in de kantine, maar stond daar ‘niet fijn’. ,,Als je van mensen om je heen die je heel goed kent verschillende reacties krijgt, is dat niet altijd even leuk. Je probeert dan het gesprek aan te gaan. Maar op gegeven moment weet je dat de emotie van hun kant te groot is en dat je het beter kan vermijden.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)