Zonder die tegengoal (de 3-3) was het helemaal compleet geweest, maar voor Sem van Duijn was een überhaupt een middag om nooit meer te vergeten. De aanvaller (18) nam Quick Boys bij de hand in een derby die bij zijn entree in de tweede helft compleet uitzichtloos leek. Mede door twee goals van Van Duijn leek een tiental van Quick Boys in ondertal zelfs te gaan winnen, maar Anthony van Dongen voorkwam met zijn gelijkmaker dat de jonge Katwijker de matchwinner werd.

Het moet even wennen voor hem zijn geweest, al die media-aandacht. Overal moest hij zaterdag na afloop zijn verhaal doen: van Eyecons tot het Leidsch Dagblad en van Omroep West tot VIDB. Voor iedereen nam Van Duijn uitgebreid de tijd, daarbij ook genietend van het moment.

Eerste goals
De Katwijker scoorde tweemaal met het hoofd: de 2-1 en de 2-3. Het waren zijn eerste officiële doelpunten in de hoofdmacht van Quick Boys. “Daarom was ik ook extra blij”, vertelt hij. “Vorig jaar zat het niet heel veel mee, het was steeds net niet. Het was voor mij daarom een verbeterpuntje om meer rendement te krijgen. Daarom ben ik ook zo blij om deze twee goals te maken.”

Van Duijn kwam na een klein uur spelen binnen de lijnen, samen met Bram Franken en Ivailo Staal. Het was onderdeel van een driedubbele wissel die Edwin Grünholz een aantal minuten na de 2-0 van Rob Zandbergen doorvoerde.

“Het was eigenlijk een heel moeilijke wedstrijd om in te vallen”, zei Van Duijn, daarbij doelend op de 2-0-achterstand en het numerieke ondertal. Nigel Ogidi Nwankwo kreeg al na tien minuten een rode kaart. “Mijn opdracht was eigenlijk: rennen. Dat klinkt heel erg simpel, maar ik moest vooral heel veel diepgaan in de hoop dat er een goal zou vallen. Er lag veel ruimte achterin bij Rijnsburgse Boys.”

Grünholz zag genoegzaam toe dat het effect sorteerde. “Afgelopen dinsdag viel hij ook in tegen HBC en keerde hij het ook al om. Hij heeft veel van de zijkanten gespeeld, maar de spitspositie is met zijn diepgang ook heel interessant. Hij was scherp voor de goal en kopte twee goede ballen binnen. Leuk voor hem.”

‘Meer inhoud’
Van Duijn maakte vorig seizoen al de nodige minuten in het eerste van Quick Boys, maar in juli werd duidelijk dat hij zijn wedstrijden in het O21-team zou gaan spelen. “Ik vond het zelf niet echt een stapje terug”, vertelt hij desgevraagd. “Ik merkte dat ik moest gaan spelen en daarom was het een goede zaak. Ik merk nu dat ik ritme heb en zo’n wedstrijd goed kan volhouden. Nu wil ik graag doorpakken.”

Op de vraag of Van Duijn verder is dan vorig seizoen antwoorde Grünholz volmondig ja. “Verleden jaar heeft-ie veel gespeeld, we wisten dus wat hij kon. Voor dit seizoen hebben we een plannetje met hem gemaakt en gezegd dat hij in de O21 zou starten. Daar was wat reuring over binnen de club, maar dit soort jongens moet gewoon veel wedstrijden spelen. We hebben bij Quick Boys 1 niet de tijd om dat gelijk aan het begin van het seizoen te doen. Nu zien we dat Sem een heel goede ontwikkeling doormaakt. Hij traint volledig met 1 mee, heeft dus de weerstand van de trainingen en hij speelt elke week. Sem krijgt nu de kans. Om te zeggen dat hij die kans heeft gepakt vind ik bij een jonge speler een groot woord, maar hij laat in ieder geval zien dat-ie talent heeft.”

Vriend en generatiegenoot
Van Duijn viel na zijn interviews naamgenoot Levi in de armen. Zijn vriend en generatiegenoot stond hem bij de entree van het hoofdveld op te wachten. Levi zat zelf niet bij de selectie, iets dat de komende tijd het geval zal zijn, vertelde hij tegen VIDB. “Ik zit bijna aan mijn vijftien wedstrijden, het is voor mij belangrijk om te gaan spelen.” De regels van de KNVB schrijven voor dat je bij vijftien duels in het eerste niet meer in een lagere categorie mag uitkomen.

Wat dat betreft zei Levi hoop te putten uit het proces dat zich nu met Sem begint uit te betalen. Al waakt laatstgenoemde voor teveel optimisme: één zwaluw maakt nog geen zomer. “Mijn volgende doel en mijn uiteindelijke droom is om bij het eerste basisspeler te worden. Vandaag heb ik wat moois laten zien, maar het is niet genoeg. Ik vind dat ik nu moet doorpakken. Deze twee goals zijn hopelijk nog maar het begin.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Spectaculaire derby met knotsgek verloop eindigt in gelijkspel

POPULAIRE BERICHTEN