Het moeten rare weken zijn geweest in huize Barendse. Terwijl linksback Noah z’n contract liet ontbinden bij Quick Boys, kreeg pa Peter de kans om met zijn academy FC Lienden een handje te helpen om überhaupt door te gaan met voetballen in de Tweede Divisie. Lienden nam het aanbod aan, de academy werd een samenwerkende partner van de tweededivisieclub en Noah werd getransfereerd naar de Betuwe. ,,Het was gespreksonderwerp nummer één bij ons thuis.”

Hoewel op de achtergrond de academy van vader Peter al z’n tentakels had op de Abdijhof, kwam de samenwerking pas echt naar buiten toen de twee hoofdsponsoren van de club vlak voor Kerst de geldkraan dichtdraaiden. Nadat Nico Wagenvoort en Adrie Timmer geen heil meer zagen in de club, vertrokken ook enkele spelers. Dat maakte de weg vrij voor spelers van de Barendse en Nordin Wooter Academy.

Media-aandacht
Onder andere dus ook voor de 22-jarige linksback. Van de bank in de Derde Divisie, naar een basisplaats een divisie hoger. Het kan gek lopen. ,,Eigenlijk zou ik in eerste instantie blijven bij Quick Boys. Dat is anders gelopen. En toen kwam de situatie ineens bij Lienden.”

,,Zet ik ze toch even goed te kijk bij Quick Boys…”

Journalisten kropen over elkaar om de eerste primeurtjes in de wacht te slepen over het ‘nieuwe Lienden’. Zelfbenoemde kenners lieten op social media zich uit over de ontstane situatie in het dorpje van slechts zo’n zesduizend inwoners. En Barendse? Die bemoeide zich daar niet mee.

,,Gelukkig niet, man. Daar houd ik mij helemaal niet mee bezig. Echt totaal niet. Alleen thuis is het natuurlijk wel het gesprek van de dag. Maar verder ben ik vooral bezig met het voetbal zelf. Niet met de zaken er omheen. Het enige waar ik mij bezighoudt is punten pakken voor Lienden.”

In de eerste wedstrijd in het shirt van Lienden deed hij dat gelijk en werd hij door het toegestroomde thuispubliek gebombardeerd tot de man van de wedstrijd. Stiekem genoot de voetballer ook wel van die lofuiting van het eigen publiek. ,,Zet ik ze toch even goed te kijk bij Quick Boys”, grapt de vleugelverdediger met een grote glimlach op z’n mond. ,,Al ben ik wel kapot nu.”

,,Maar het is ook best een overwinning voor mijzelf dit. Ik neem Quick Boys niks kwalijk hoor, dat het daar niet geworden is wat ik van had gehoopt. Het was een gave maar rommelige tijd daar.” De geboren Rijswijker kwam in de zomer van 2017 naar Nieuw Zuid en zag in anderhalf jaar drie trainers voor de groep staan. Yordi Teijsse vertrok, Dirk Kuyt speelde een half seizoen. Een bizar jaar voor de voetballer.

,,Nu speel ik wel en nog op een niveau hoger ook.”

,,We begonnen met een hele leuke groep aan dat seizoen. En in mijn eerste jaar speelde ik nog wel een paar keer in de basis. Aan het begin van dit seizoen ben ik geopereerd en kreeg ik langzamerhand wel door dat ik niet meer zou gaan spelen. Daarom besloot ik om weg te gaan.”

Wennen aan elkaar
Hij vermaakte zich prima op de club zelf in Katwijk. De mensen waren aardig voor hem, volgens Barendse. Maar het gebrek aan speeltijd en perspectief waren genoeg om de club de rug toe te keren. ,,Ik had ook Joey Ravensbergen voor mij, een jongen van de club. Hij werd er nooit zo snel uitgehaald. Dat snap ik ook wel hoor, maar daarom ben ik weggegaan. Nu speel ik wel en nog op een niveau hoger ook.”

Het komende half jaar zal voor Lienden en Barendse zelf in het teken staan van punten sprokkelen en wennen aan elkaar en de tegenstanders. ,,Ik ken niet alle ploegen nog. Het enige wat ik weet is dat de jongens die nu voor Lienden spelen goed genoeg zijn voor dit niveau. Ik kende al een paar jongens van vroeger. We hebben echt een goed team. Ik heb er wel vertrouwen in.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Zonneschijn of schone schijn bij VVSB’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein