Paul Kok en Ivailo Staal missen de komende twee wedstrijden van hun club. De spelers van respectievelijk Katwijk en Quick Boys zijn ieder voor twee duels geschorst na hun rode kaarten in de derby van zaterdag. Zowel Kok als Staal heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd, bevestigen de Katwijkse clubs aan VIDB.

De vlam sloeg zaterdag vier minuten voor tijd in de pan, na een overtreding van Sem van Duijn op Joey Ravensbergen die daarvoor geel kreeg gepresenteerd. Het nodige duw- en trekwerk volgde waarbij Staal en Kok in een mêlee van spelers in elkaar verstrengeld raakten en uiteindelijk allebei op de grond vielen. Beide spelers werden vervolgens door arbiter Cantineau op een rode kaart getrakteerd.

Voor Kok betekent zijn schorsing dat hij woensdag op de Westmaat ontbreekt in het KNVB Bekerduel met Spakenburg. Ook mist hij zaterdag het bezoek aan hekkensluiter OFC. Staal zal moeten toekijken tegen Kon. HFC (thuis) en Jong Sparta (uit).

Kort na de wedstrijd reageerde Kok nog vol ongeloof op zijn wegzenden. “Ik deed eigenlijk niet zoveel”, zei de linksbenige verdediger tegen VIDB. Tegen Omroep West sprak ook Staal zijn twijfels uit. “Ik kreeg een rode kaart, maar weet niet of dat juist was.”

Het bewuste moment komt in onderstaande video vanaf 6.25 aan bod. Oordeel zelf.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Paul Kok verbaasd over beslissing Cantineau

POPULAIRE BERICHTEN