Katwijk boekte zaterdag een comfortabele 0-3-uitzege op TEC. Het was een redelijk zorgeloze middag, maar van een plichtmatige overwinning wilde captain Robbert Susan niets weten. “We wisten dat dit een moeilijk potje was. Het veld, het weer, de wind: het was allemaal niet in ons voordeel. Maar uiteindelijk denk ik dat we een hele goede overwinning boeken.”

Susan maakte zich op voorhand dus op voor een lastige middag. “Zo makkelijk heb je hier nog niet gewonnen. Het jaar dat we achter Jong AZ aanzaten, heb ik hier een keer gewonnen, maar voor de rest nog nooit”, vertelde de linkspoot. Die bewuste zege dateert van december 2016. Katwijk kwam door een benutte strafschop van Susan in de blessuretijd last-minute winnend uit de strijd: 3-4.

Niet in verlegenheid
Ditmaal was Susan opnieuw trefzeker. Hij tekende in de 36e minuut voor de 0-2, nadat Mukhtar Suleiman een kleine twintig minuten eerder de score had geopend. TEC had in de eerste helft wel een aantal momenten, maar in verlegenheid werd Katwijk niet gebracht.

“Ik denk dat JP (Jean-Paul van Leeuwen, red.) wel twee goede reddingen had. Een keer met Rick van der Meer die hem nog voorlangs gleed, tenminste om hem te blokken. Maar verder zijn we niet echt in de problemen geweest, nee.”

In de wetenschap dat volgende week Rijnsburgse Boys wacht, was het voor Katwijk nog moeilijk om zich op te laden voor een minder affiche als tegen TEC? “Dat valt wel mee, hoor. Het is een beetje een cliché, maar het is echt wedstrijd voor wedstrijd. Dat leeft heel duidelijk bij ons in de groep”, vertelt Susan desgevraagd. “En ja, dan weet je dat je hier de mouwen moet opstropen. En gigantisch gas moet geven. Ik denk dat we dat vandaag gedaan hebben.”

‘Aardige kraker’
Door de overwinning kan voor Katwijk definitief het vizier op Rijnsburgse Boys. “Ja, daar gaan we nu naar kijken. En dat gaat een aardige kraker worden.”

Zowel Katwijk als Rijnsburgse Boys is in de achtervolging op koploper AFC. De regioclubs hebben respectievelijk twee en drie punten minder dan de Amsterdammers. Betekent de derby in dat opzicht aan- of afhaken?

“Nee, dat niet, maar feit blijft wel dat het een heel belangrijke is. Hoe mooi is het dat je Katwijk- Rijnsburg gaat spelen met een punt verschil, acht wedstrijden voor het einde. Dat is toch geweldig? Dit zijn de wedstrijden waarvoor je op voetbal bent gegaan. Het belooft spektakel.”

Onze mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met die Kay Blokland. Beluister dat interview hieronder:

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Katwijk maakt ook in Tiel geen fout en houdt winstreeks in stand

POPULAIRE BERICHTEN