vvsb draait warm, pijnlijke nederlagen sjc en Hillegom

Van de drie zondagploegen heeft alleen VVSB gewonnen en daardoor het weekend met een positief gevoel kunnen afsluiten. SJC en SV Hillegom gingen namelijk allebei onderuit. De Hillegommers moesten strijdend het hoofd buigen, terwijl SJC hard op de broek kreeg.

VVSB draait warm voor nacompetitie
Voor VVSB staan de laatste weken in het teken van de naderende nacompetitie. Voor het thuispubliek wisten de Noordwijkerhouters met 3-1 te winnen van laagvlieger OSS ’20 en lijkt de ploeg van Wilfred van Leeuwen met een goed gevoel naar de nacompetitie toe te leven. Al snel kwamen de gastheren op voorsprong door een doelpunt van Jesse van Nieuwkerk. Toch deed OSS ’20 – dat vecht tegen degradatie – direct wat terug: 1-1.

Uiteindelijk wist VVSB door doelpunten van wederom Van Nieuwkerk en invaller Guus Verver  uit te lopen naar een overwinning en is de tweede plaats in de competitie officieel een feit. Hierdoor zullen de Boekhorst-bewoners 31 mei gaan aantreden tegen de laagst genoteerde periodekampioen uit de Derde Divisie Zaterdag. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit DOVO uit Veenendaal.

Een mooi moment was de publiekswissel voor Jelmer Vijlbrief vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. De linksback verlaat VVSB en na elf jaar en ging in de laatste reguliere thuiswedstrijd onder luid applaus van het veld. Met ruim 260 wedstrijden voor de paars-gelen zal hij door de supporters niet snel vergeten worden.

SJC kansloos ten onder in Hoorn
Voor SJC loopt het seizoen treurig ten einde. De ploeg van Marcel IJzendoorn ging hard onderuit tegen Hollandia in Hoorn. Waar de zwart-witten voor rust nog enigszins gelijk opgingen met Hollandia was het na rust een gelopen zaak. Het ontbreken aan strijdlust zorgde ervoor dat Hollandia uit kon lopen naar een 5-0-overwinning.

Komend weekend speelt SJC tegen Purmersteijn en zal het zich nog één keer moeten oprichten om voor eigen publiek goed af te sluiten. Het zal geen gemakkelijke middag worden tegen een Purmersteijn, dat nog strijdt voor het kampioenschap. Een mooie motivatie voor SJC om dat feestje op de Lageweg te voorkomen.

SV Hillegom strijdend ten onder
Het al veilige SV Hillegom ging afgelopen weekend op bezoek bij SV Hoofddorp. Het werd een waar spektakel met maar liefst zeven doelpunten. De Hillegommers kwamen in de 82e minuut nog terug op 3-3, maar moesten in de 85e minuut toch hun meerdere erkennen in de Hoofddorpers.

Op pinkstermaandag speelt SV Hillegom de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Kolping Boys.

VVSB – OSS ’20 3-1 (1-1)
Goals: Jesse van Nieuwkerk (2), Guus Verver

Hollandia – SJC 5-0 (2-0)

SV Hoofddorp – SV Hillegom 4-3 (1-1)
Goals: Offril van Ommeren (2x), Gabriel da Costa