Als het om contractverleningen gaat is FC Rijnvogels er dit seizoen vroeg bij. Coach Hein van Heek heeft zijn handtekening al onder een nieuw contract gezet en ook Jaap van Duijn blijft de club nog een jaartje trouw. Daarmee behouden de Kooltuinstrijders twee belangrijke pionnen binnen het elftal.

 Hoi Jaap, ze waren er echt vroeg bij hè?
,,Zeker. Het liep al eventjes. De afspraken waren al eerder in het seizoen gemaakt. Ik maakte natuurlijk pas laat de overstap van Noordwijk naar Rijnvogels. De club en ik moesten er destijds op tijd uit zien te komen. Er waren geen onderhandelingen. Het eerste bod was meteen goed. Ik zou lekker gaan voetballen en dan zouden we snel voor het volgende seizoen gaan zitten. Zo gezegd zo gedaan.”

Je zit dus op je plek bij Rijnvogels…
,,Ik heb het erg naar mijn zin. Rijnvogels is tevreden over mij en ik ben tevreden over de club. We hebben een moeilijke start gehad, maar zoals je de afgelopen weken ziet, gaat het steeds beter. De laatste twee wedstrijden hebben we gewonnen en we staan nu op de negende plaats. Rond deze plaats willen we voetballen.”

Niet alleen Rijnvogels, maar ook jij hebt een moeilijke start gehad…
,,Klopt, in totaal ben ik zes weken uit de running geweest. Ik ben zelden geblesseerd, maar het hoort helaas bij het voetbal. Het was niet zo dat ik er helemaal kapot van was, maar ik ben blij dat ik nu weer gewoon kan voetballen.”

,,Soms kun je het wat makkelijker met iemand vinden en soms wil je elkaar de nek weleens omdraaien.”

Jouw coach, Hein van Heek, heeft ook verlengd. Goede stap?
,,Het is een goede trainer en een belangrijk persoon voor de club. Hij zit er al heel lang en heeft het de afgelopen jaren goed gedaan. Dan is het logisch dat het contract verlengd wordt. Het is belangrijk dat je zo’n iemand binnen de club houdt.”

Kun jij het goed met hem vinden?
,,Ik ben eerlijk. Af en toe is dat minder, maar dat heb je overal weleens. Soms kun je het wat makkelijker met iemand vinden en soms wil je elkaar de nek omdraaien. Dat blijf je altijd houden. Zelf ben ik ook weleens eigenwijs. Dat zit gewoon in mij. Maar wat ik zeg: het is een aardige man en in de omgang een prettig persoon. Dat vind ik belangrijk.”

Waar hoop je met Rijnvogels te eindigen?
,,Ik ben bij Rijnvogels gekomen om zo hoog mogelijk te eindigen. We willen een goede derdedivisionist worden en blijven. Langzamerhand willen we als club gaan stijgen. Dat is de insteek. Je moet het niet te snel willen. Ze zeggen altijd: hoe sneller, hoe beter. Maar het is niet altijd goed om snel te gaan.”

Foto: Orange Pictures

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC