De derby tussen Katwijk en Noordwijk is zaterdag in 2-2 geëindigd. De bezoekers leidden al na tien minuten met 0-2, maar door twee treffers van Robbert Susan kwamen de oranjehemden langszij. Het was voor Katwijk het eerste puntenverlies en voor Noordwijk de derde remise in evenzoveel wedstrijden.

Op de Krom schoot Noordwijk uit de startblokken en leek het Katwijk in de openingsfase te overrompelen. Na tien minuten stond er een zeer verrassende 0-2 op het scorebord. Marouane Bakour schoot in de vijfde minuut de openingstreffer tegen de touwen. Hij anticipeerde het best op een lange bal richting Emiel Wendt die door Katwijk niet goed werd verwerkt.

Gelukkige 0-2
Even later werd de marge op fortuinlijke wijze door Noordwijk verdubbeld. Een inzet van Toer Bouwman werd onderweg van richting veranderd en viel pardoes binnen in het doel achter Jean-Paul van Leeuwen: 0-2.

Katwijk was zichzelf niet, maar wist zich gedurende de eerste helft wel iets te herstellen. Des Kunst had voor 1-2 moeten zorgen, maar stuitte 1-op-1 met Lars Jansen op de doelman van Noordwijk. Op slag van rust kwam de Katwijkse aansluitingstreffer er alsnog. Susan werd gevonden, drukte af en via het lichaam van Jansen hobbelde de bal binnen: 1-2.

In de rust greep Katwijk-trainer Anthony Correia in en bracht hij aanvaller Matthijs Hardijk voor verdediger Joey Ravensbergen. De verwachting was dat Katwijk zou aanzetten, maar de eerste kansen waren voor Noordwijk. Kopballen van Dylan Rietveld (gekeerd door Van Leeuwen) en Jesper de Vré (net over) leverden niet de 1-3 op.

Susan met de gelijkmaker vanaf de stip
Daarna was het Katwijk dat de klok sloeg en grote kansen op de gelijkmaker kreeg. Doelman Jansen was echter de grote sta-in-de-weg en stuitte Bart Sinteur en invaller Jaymillio Pinas van dichtbij. Na zeventig minuten moest Jansen toch het antwoord schuldig blijven toen de bal op de stip ging na hands van Kick Groot. Susan ontfermde zich over het buitenkansje en tekende alweer voor zijn vierde goal van het seizoen: 2-2.

De druk van Katwijk was groot, maar toch wist Noordwijk zich in de slotfase weer onder de pressie te ontworstelen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor een intense en amusante derby in 2-2 eindigde.

Katwijk – Noordwijk 2-2 (1-2)
Goals: Robbert Susan 2x (Katwijk), Maroune Bakour, Toer Bouwman (Noordwijk)

Archieffoto: Orange Pictures