Noordwijk is dinsdagavond doorgedrongen tot de hoofdfase van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Kees Zethof was in Steenwijk met 0-2 te sterk voor d’ Olde Veste ’54, een zaterdageersteklasser. Voor Noordwijk waren Lucas Coopmans (zie foto) en Sander Bosma diep in de tweede helft doeltreffend.

Na louter remises in de competitie tot dusver (vijf) wilde Noordwijk maar wat graag in de provincie Overijssel zijn favorietenstatus op papier waarmaken. Zoals verwacht hadden de bezoekers het initiatief: de gastheren hielden de gelederen compact en loerden op de counter. Het leidde voor rust niet tot veel grote kansen.

Coopmans breekt de ban
In de tweede helft – het was inmiddels gestopt met regenen – maakte Noordwijk in het slotkwartier het verschil. Het geduld van de Duinwetering-bewoners werd zodoende beloond. Coopmans schoof in de 75e minuut binnen na een aanval over links. In de blessuretijd volgde vervolgens de beslissing. Een voorzet werd door Sem van Oosten breed gekopt op Bosma. De middenvelder behield het overzicht en schoot rustig binnen: 0-2.

Door de bekerzege voegt Noordwijk zich bij Katwijk en Rijnsburgse Boys, die door hun prestaties vorig seizoen rechtstreeks zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi. FC Lisse, Quick Boys, VVSB en SJC komen woensdag nog in actie.

d’ Olde Veste ’54 – Noordwijk 0-2 (0-0)
Goals: Lucas Coopmans en Sander Bosma