De technische leiding van FC Rijnvogels beraadt zich de komende tijd over de invulling van de trainerspositie. De Katwijkers ontvingen maandag van Dogan Corneille het verdrietige nieuws dat hij om gezondheidsredenen per direct moet stoppen. Komende zaterdag in en tegen Staphorst nemen Joost den Hollander en de rest van de staf opnieuw de honneurs waar, zo laat Huig Hoek weten.

Corneille was donderdag tijdens de training en vervolgens ook zaterdag tegen Sparta Nijkerk (3-1) afwezig. Op maandag bracht hij vervolgens Hoek op de hoogte dat hij op medisch advies zijn functie neer moet leggen

Een besluit dat FC Rijnvogels vanzelfsprekend respecteert. “Gezondheid is niet te koop en staat altijd voorop. Dat is veel belangrijker dan een voetbaluitslag”, aldus Hoek, hoofd van de TC.

‘Hele leven is voetbal’
Hoek leeft erg mee met de trainer die afgelopen zomer op de Kooltuin neerstreek. “Dogan is zelf een topvoetballer geweest en daarna het trainersvak ingerold. Zijn hele leven is voetbal. Als je dan van de huisarts en de dokters te horen krijgt dat je moet stoppen, is dat natuurlijk een tegenvaller. Voor ons is het rot, maar voor Dogan zelf natuurlijk veel slechter nieuws.”

Volgens Hoek zal de TC geen overhaaste beslissing nemen wat betreft de opvolging van Corneille. “Het is een lastige situatie, ook met het oog op volgend seizoen. Stellen we een tussenpaus aan of gaan we voor iemand voor de langere termijn? Daarover gaan we even goed nadenken en daarbij ook de spelersraad betrekken.”

In ieder geval is de leiding komende zaterdag in handen van Den Hollander. “Er zal voor zaterdag geen nieuwe trainer zijn”, reageert Hoek desgevraagd.

Dispensatie
FC Rijnvogels gaat onderzoeken of dispensatie voor een langere periode mogelijk is. “Joost heeft niet zijn papieren. In principe mag je hem dan een maand voor de groep zetten. Ik weet echter niet wat de regels zijn als het gaat omtrent gezondheidsproblemen. Dat gaan we onderzoeken. Misschien zullen we er iemand bij moeten zetten.”

Al met al bekijkt Hoek de situatie nuchter. “Een trainer vinden we echt wel. Het is vooral vervelend voor Dogan.”

Foto: EWLOnline

Lees ook: Corneille vanwege gezondheidsproblemen per direct gestopt bij FC Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN