En weer ging het in de slotfase mis voor FC Rijnvogels. Waar vorige week tegen SHO in ieder nog een punt werd gepakt, bleven de Katwijkers nu met lege handen achter. Door een gelukkig doelpunt van Delano a Cohen in blessuretijd won Zwaluwen met 2-1 op de Kooltuin. Wel was er positief nieuws in de vorm van drie contractverlengingen.

Trainer Hein van Heek was net als vorige week een teleurgesteld man. ,,Op basis van de hele wedstrijd hadden wij een punt verdiend, alhoewel Zwaluwen in de eerste helft beter was en de beste kansen kreeg. Maar die lullige tegengoal vlak voor tijd was een kwestie van pech. Ik vond ons in de tweede helft beter en gevaarlijker want Zwaluwen creëerde toen vrijwel niets meer. Wij gaven niets weg en toch verlies je met 1-2.”

Het begin was nog uitstekend. Mitchel Beijersbergen kopte uit een corner de 1-0 binnen. Daarmee haalde de aanvaller zijn sportieve revanche. Vorige week leidde een fout van hem het puntenverlies tegen SHO in. Zwaluwen nam daarna het heft in handen, maar verzuimde om op gelijke hoogte te komen. De voorsprong van Rijnvogels bij rust was dan ook tegen de verhouding in.

Kansen

In de tweede helft kwam Rijnvogels beduidend beter voor de dag. Kansen kwamen er ook om de score uit te breiden. Niels van Veen stuitte op de doelman van Zwaluwen, terwijl Martin Onderwater de paal trof. Via een schitterende vrije trap van A Cohen kwam Zwaluwen een kwarier voor tijd tijd langszij. Diezelfde A Cohen maakte in blessuretijd ook de winnende goal. Het was een mazzelgoaltje.

Na afloop was er nog wel positief nieuws. Peter Messemaker, Kevin Wijmer en Beijersbergen hebben hun contracten verlengd. Daarmee volgden zij het voorbeeld van trainer Van Heek en aanvoerder Sander van der Horst, die al eerder hun jawoord gaven.