Nimmer dicteerde FC Lisse dit seizoen een wedstrijd zoals tegen Genemuiden, maar na ruim negentig minuten deden de cijfers op het scorebord pijn aan de ogen. Drie dode spelmomenten en andermaal gebrek aan scorend vermogen deden de thuisploeg de das om.

FC Lisse startte furieus en Albert Flier moest overuren maken om zijn doel schoon te houden. Een kopbal van dichtbij van Kevin Winter ging net naast en Rik Vermeulen kwam driemaal in de buurt van een gekoesterde openingstreffer. Daarna mikte Koen Fokkema in vrijstaande positie over, schoot Niels Buijs maar net naast en wierp een verdediger zich op het laatste moment in de baan van een schot van weer Fokkema. Het mocht duidelijk zijn: er was maar een ploeg die voetbalde en dat was FC Lisse.

Genemuiden kwam nauwelijks op adem en slaakte een zucht van opluchting dat Flier er zijn vingertoppen achter kreeg bij een achterwaartse kopbal van Winter. Bij een zeldzame uitbraak was het echter wel ‘gewoon ‘ 0-1. Ongedekt kon Siebren Visscher inkoppen uit een corner.

Vermeulen

Na een gemiste opgelegde kans van Mo Messaoud werd het kort voor rust eindelijk 1-1 door Buijs, ook al uit een corner. Genemuiden had daar een rap antwoord via Erik Rotman, die een vrije trap van richting veranderd zag (1-2).

Na de rust had de thuisploeg het vertrouwen en de intentie om het onrecht weg te poetsen, maar na een ongelukkige handsbal van Buijs zorgde Philip Ties vanaf elfmeter voor de 1-3. Salden zag dat zijn ploeg het bleef proberen, maar dat dan wel met de moed der wanhoop. Koen Fokkema prikte nog wel de 2-3 binnen en Vermeulen raakte de lat, maar Genemuiden haalde met het nodige fortuin de eindstreep.

Kevin Winter kon de nederlaag nauwelijks bevatten, maar het ontbrak hem niet aan realiteitszin. ,,Dit verlies valt onder de noemer ‘onterecht’, maar dat neemt niet weg dat het een hels karwei gaat worden om erin te blijven. We blijven teveel kansen missen en verkeerde keuzes maken.”

FC Lisse- Genemuiden 2-3 (1-2). 22. Visscher 0-1, 42. Buijs 1-1, 45.+1 1-2 Rotman, 50.Ties 1-3, 82.Fokkema 2-3.

FC Lisse: De Vries, Buijs (54.Pauw), Zoontjes, Valk, De Goede, Van Heulen (78.Rauws), Winter, Broekhuizen, Vermeulen, Messaoud (56.Hardenberg), Fokkema.