Doelman Cor Varkevisser keert volgend seizoen terug bij Quick Boys. De Leidenaar keert na zestien seizoenen betaald voetbal en twintig jaar afwezigheid terug naar de club waar hij zijn loopbaan begon. Varkevisser speelde meer dan 250 duels voor o.a. Sparta Rotterdam, Excelsior en VVV-Venlo. Met die clubs speelde hij ook in de Eredivisie. Hij komt over van Telstar, waarmee hij Jupiler League speelde afgelopen seizoen.

De sluitpost, nu woonachtig in IJmuiden, speelde tot zijn zestiende op Nieuw Zuid, samen in een elftal met o.a Derek van der Plas, destijds op het hoogste niveau voor B-junioren. Feyenoord zag wel wat in de 1.94 meter lange goalie en nam hem over. Tot een debuut in De Kuip kwam het nooit. Hij werd uitgeleend aan Excelsior en maakte toen wel zijn entree op het hoogste niveau. Sinds 2010 verdedigde Varkevisser het doel van Telstar waar hij ook een commerciële functie bekleed. Hij moet met Martijn de Zwart gaan bepalen wie er het doel op Nieuw Zuid mag gaan verdedigen.

,,Ik ben altijd hoop blijven houden op een terugkeer op Nieuw Zuid. Ik ben blij dat het er nu van komt. Quick Boys is in de loop van de jaren enorm gegroeid en heeft alles in huis om de volgende stap te kunnen zetten gezien de accommodatie, de sponsorgroep en de achterban. Ik hoop hieraan mijn steentje te kunnen bijdragen”, laat hij tenslotte weten op de clubsite.

Selectie Quick Boys 2016-2017

Nieuw: Kenneth Misa Danso (Ajax amateurs), Jordy Groot (SJC), Yassire Hamdani (Jodan Boys), Cor Varkevisser (Telstar)

Blijft: Jan Zoutman (coach), Delano A Cohen, Jerghinio Sahadewsing, Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Henry Opoku, Milan Hoek, Gerard Aafjes, Joey Ravensbergen, Jim Gillissen, Max van Steen, Yordi Teijsse, Jesse Driebergen, Mo el Osrouti, Robert Steemers, Martijn de Zwart (doorlopend contract), Arie de Vreugd, Philippe den Hartog, Jaap van der Plas

Vertrekt: Mike Derlagen (OFC), Mike Ruijter (Swift), Thomas de Vries (Odin ’59), Thom de Vries (FC Rijnvogels), Raymon Kuipers (stopt), Stefan van der Plas (Valken ’68), Ruben van der Does (Ter Leede)

POPULAIRE BERICHTEN