Pieter Mulders toonde zich zaterdag na de zege (1-2) bij Jong Almere City van zijn realistische kant. ,,Een matige eerste helft en een goede tweede”, stelde de trainer van Rijnsburgse Boys. ,,En op basis van de tweede helft vind ik dat we verdiend hebben gewonnen.”

Halverwege keek zijn ploeg nog tegen een 1-0-achterstand aan. Dat was gezien de verhoudingen op het veld niet eens onverdiend. ,,Ik vond ons de eerste helft te angstig”, stelde Mulders. ,,Elke diepe bal was gevaarlijk en we hadden moeite met hun lopende mensen op het middenveld. Dat kwam ook doordat we achterin niet goed doordekten en teveel overtredingen nodig hadden. De tweede helft ging dat veel beter, waardoor wij de tweede ballen konden winnen. Voor rust waren die allemaal voor Almere.”

‘Lachend inkoppen’
Dat Rijnsburgse Boys maar twee keer scoorde, vond Mulders aan de lage kant. Hij lichtte twee spelers uit. ,,Hidde Prijs kreeg drie honderd procent kansen, die hij vorig seizoen nog lachend inkopte. En Martijn Tjon-A-Njoek kreeg ook twee grote mogelijkheden. Maar hij zat niet in de wedstrijd, dan kun je nog wel begrijpen dat hij niet scoorde. Maar eigenlijk moeten die ballen gewoon hangen. Daar gaan we aan werken.”

Het niveau van tegenstander Almere City noemde Mulders ‘niet onaardig’. ,,We hebben ze twee keer eerder gezien met dit elftal. Toen maakten ze een goede indruk. Je weet dat het mee kan zitten als ze niemand van het eerste geven. We hebben ze ook gezien in een andere samenstelling, met veel jonge jongens. Dat was gelijk een stuk minder.”