Toen FC Rijnvogels nog KRV was had het bijna de streekderby tegen FC Lisse kunnen spelen. Ware het niet dat FC Lisse in 2000 won van Marken en daarmee een degradatie af wist te wenden naar de Eerste Klasse. KRV, de voorloper van FC Rijnvogels, zag een derby tegen FC Lisse aan zich voorbij gaan. Zestien jaar later komt het er dan toch nog van.

Ach, natuurlijk doen we ons huiswerk goed, maar soms is het ruggensteuntje van de site van FC Lisse best handig. Bedankt voor de voorzet! FC Rijnvogels krijgt bezoek van de koploper van de Derde Divisie. En FC Rijnvogels is aan een opmars bezig. Na een dramatische start, met bijvoorbeeld zware dompers tegen Huizen en DVS’33, lijken de Katwijkers precies op tijd hun vorm te hebben gevonden.

De makkelijke overwinning op ONS Sneek was al een voorbode, de overwinning tegen Quick Boys het bewijs. Met de borst vooruit wordt FC Lisse verwelkomt op De Kooltuin. Het duel wordt ook een strijd tussen twee spelers die exceptionele kwaliteiten hebben: Jaap van Duijn (FC Rijnvogels) tegen Martin van Eeuwijk (FC Lisse).

Hoewel de balans lijkt te kloppen bij de Lissenaren, is Van Eeuwijk toch echt een speler die het verschil kan maken. Zijn wondergoal tegen ODIN ’59 was daarvan een voorbeeld. De ploeg van Robbert de Ruiter verloor dit seizoen nog niet. Tot nu toe wisten alleen VVOG en Rijnsburgse Boys punten af te snoepen van FC Lisse in negen duels. Zoals eerder genoemd kwamen de beide clubs elkaar nog niet tegen in competitieverband. In 2015 oefenden de twee clubs wel voor het laatst tegen elkaar. Toen werd het 3-3.

Voordat we verder gaan met de Derde Divisie maken we even een tussenstapje naar een niveau hoger. VV Katwijk ontvangt Jong Twente op De Krom. Het is de tweede keer dit seizoen dat de Katwijkers het opnemen tegen een beloftenteam. Jong AZ was de eerste, tijdens de tweede speelronde. Die primeur voelde niet slecht aan. Katwijk speelde een prima wedstrijd, die eindigde in 0-0. Op dat moment was die einduitslag misschien moeilijk te duiden. Anderhalve maand verder blijkt Jong AZ een moeilijk te kloppen ploeg.

Guus van Weerdenburg Katwijk Guus van Weerdenburg nu spelend voor Katwijk, kwam in de jeugd uit voor AZ

Voor Katwijk geldt overigens het zelfde. De ploeg speelde al zeven keer gelijk, won twee keer en verloor nog geen enkele keer. Jong FC Twente staat één na laatste en verloor dit seizoen bijvoorbeeld thuis van VVSB. Tommy Bekooij en Peet van der Slot waren de doelpuntenmakers voor de Noordwijkerhouters.

Die gaan op hun beurt op bezoek bij GVVV in Veenendaal. De wedstrijd tussen de nummer twee en vier van de Tweede Divisie begint om 15.30 uur omdat hij live wordt uitgezonden bij FOX Sports. VVSB speelde vorige week met 4-4 gelijk tegen Spakenburg. VVSB en Katwijk staan dinsdag 25 oktober tegenover elkaar in het bekertoernooi. Het toernooi wat vorig jaar zo’n succes werd voor de Noordwijkerhouters. Met de zojuist benoemde tweede plek voor GVVV en vierde plek voor VVSB, zijn dit misschien wel de twee verrassingen van het moment in de Tweede Divisie.

Derde Divisie
Het huidige seizoen van Rijnsburgse Boys begint een beetje op een deja-vu te lijken. Alweer wachten de Rijnsburgers al weken lang op een overwinning. Acht (!) om precies te zijn. Zaterdag speelt de ploeg van Pieter Mulders tegen SteDoCo. Vorig jaar wonnen de Rijnsburgers met 3-2 van de ploeg uit Hoornaar in een vreemde wedstrijd. Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong via een penalty van Marvin Wijks. De doelman van SteDoCo kreeg een rode kaart en het leek een makkelijke middag te worden in Rijnsburg.

Na een half uur spelen stond het ineens 1-2. Nog voor rust kon Rijnsburg de stand weer omdraaien, 3-2, en daar bleef het ook bij. Maar het was een middag vol ergenissen. Het is voor de thuisploeg nu te hopen dat dit jaar wat makkelijker gaat.

Even leek Quick Boys zich weer te hebben hervonden. Harkemase Boys werd in een prima tweede helft met 0-4 opzij gezet. Eindelijk kon er weer gelachen worden bij de blauw-witten. Tot daar vorige week de derby kwam tegen FC Rijnvogels. En dat dan ook Jaap van Duijn, een product van Nieuw Zuid, het vonnis velt over de ploeg, dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. En ook deze zaterdag wacht er weer een zware klus op bezoek bij ODIN ’59, de nummer vijf van de competitie. Hoewel hij dit seizoen pas drie keer heeft gescoord is de lange aanvaller, Eelke de Graaf een gevaarlijke pion in de ploeg van de Heemskerkers. Het uitzicht in Heemskerk is in ieder geval mooi: een kasteel.

Foto’s: Orange Pictures & Aad de Winter

POPULAIRE BERICHTEN