Nadat we vorige week in de regio verwend zijn met twee mooie derby’s, een topper en een degradatiekraker, staat dit weekend in het teken van Pasen. Met als gevolg: minder wedstrijden op het programma. Maar er zitten wel een paar heerlijke affiches tussen! 

In de Tweede Divisie reist VVSB af naar Amsterdam voor een ontmoeting met AFC. Nadat Wilfred van Leeuwen en zijn mannen vorige week, in de teleurstellende derby tegen VV Katwijk (0-0), een punt pakten, is het deze week tijd voor de volgende klus. Als VVSB nog tweede wil worden in de Tweede Divisie, dan zal er gewonnen moeten worden van de Amsterdamse middenmoter.

Een makkelijk potje zal het niet worden voor de ploeg uit Noordwijkerhout. In de vorige ontmoeting op De Boekhorst trok VVSB in een spannende wedstrijd de overwinning naar zich toe (3-2). Het is nog maar de vraag of VVSB kan beschikken over Tomas Tavilla. De middenvelder viel vorige week uit met hartritmestoornissen. Voor Van Leeuwen en zijn mannen wacht een loodzwaar Paasweekend. Zaterdag word in Amsterdam eerst tegen AFC gespeeld en nog geen 48 uur later neemt de ploeg het op het eigen sportpark op tegen het FC Lienden van cultheld Hans Kraay jr..

Tim de Rijk was één van de doelpuntenmakers in de thuiswedstrijd van VVSB tegen AFC

Derby op Ter Specke
Op Ter Specke vindt dit weekend de mooiste ontmoeting plaats. FC Lisse neemt het in eigen huis op tegen streekgenoot Rijnsburgse Boys en dus hebben we deze week opnieuw een derby om naar uit te kijken. Lisse won vorige week de uitputtingsslag van Scheveningen en blijft daardoor meedoen om de titel. Rijnsburg won het spektakelstuk op Nieuw-Zuid tegen Quick Boys met 3-4 en dus zullen beide ploegen vol goede moed uitkijken naar het treffen.

‘Is het paasontbijt het enige voor Jan Zoutman en zijn mannen om naar uit te kijken dit weekend?’

Beide ploegen hebben dit weekend nog genoeg belangen. Robbert de Ruiter en zijn mannen strijden nog volop mee om de titel en Rijnsburg hoopt dit weekend goede zaken te doen in de strijd om een periodetitel. Dan moet de ploeg van Paul Mulders wel een overwinning behalen tegen de geel-blauwe formatie. Eerder dit seizoen maakten beide ploegen er een schaakspel van (0-0). Hopelijk zijn er dit weekend op Ter Specke meer doelpunten te zien en word er meer spektakel geboden dan de vorige ontmoeting.

Revanche op Nieuw-Zuid
Quick Boys speelt wederom in eigen huis en deze week is de tegenstander SteDoCo. Nadat de ploeg van Jan Zoutman vorige week teleurstellend verloor in de spectaculaire derby van Rijnsburg kan de ploeg zich deze week revancheren. Wat beide ploegen gemeen hebben, is dat ze voor niets spelen. Zowel de Katwijkers als de ploeg uit Hoornaar staan in de middenmoot en hebben niets meer om voor te spelen.

Eerder dit seizoen in Hoornaar eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Het duel stond gepland in januari, maar aangezien de velden toen niet goed werden gekeurd wordt de wedstrijd in het ‘zonnige’ april gespeeld. Kan Quick Boys na dit weekend omhoog kijken? Of is het paasontbijt het enige voor Jan Zoutman en zijn mannen om naar uit te kijken dit weekend?

Foto FC Lisse: Hubert Habers
Foto VVSB: Tino Stulen



POPULAIRE BERICHTEN