Bijna de hele top tien kwam afgelopen weekend tot scoren, waardoor er geen grote verschuivingen plaatsvonden in de top van het Mployment Topscorersklassement. Alleen nummer negen Rowdy van der Putten (FC Lisse) en nummer vier Tom Duindam (SJC) konden geen treffer bijschrijven aan hun totaal.

Lijstaanvoerder Marciano Mengerink (Katwijk) behield dankzij zijn doelpunt tegen De Dijk (0-3) de voorsprong op zijn achtervolgers Tjeerd Westdijk (Noordwijk) en Yordi Teijsse (Quick Boys), die beiden ook één keer het net vonden. Ter Leede-aanvaller Jeffrey Bok deed de beste zaken. Door zijn negende en tiende competitietreffer van het seizoen tegen AFC (2-6) steeg hij van plek zes naar een gedeelde vierde plaats, die Bok nu deelt met Duindam.

Opvallend
Een opvallende naam in de top tien is Wesley Goeman. De middenvelder van Rijnsburgse Boys maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen in Groesbeek tegen Achilles ’29 (1-2), waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Van der Putten en Mohamed el Osrouti (VVSB). Goeman is bovendien aan een uitstekende maand bezig met de ‘uien’, want hij was goed voor in totaal drie goals.

Door de afgelastingen van de afgelopen weken is het klassement op dit moment nog wat vertekend. Zo stond onder andere Van Nispen (zat.) de laatste twee speelronden stil, waardoor het duo Jon-Joost Cornelissens en Ivo van der Vlugt niet aan hun doelpuntenproductie kon werken. Na de winterstop krijgen ze weer de kans om weer terug te keren in de top tien.

Benieuwd op welke plek jij staat? Bekijk het algemeen Mployment topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

POPULAIRE BERICHTEN