width=

Het blijft een krachtige foto. Met een glimlach van oor tot oor springt Mo el Osrouti in de armen van Sven Verlaan. De Leidschendammer neemt de knuffel met plezier in ontvangst. De verdediger van VVSB is een teamspeler pur sang. Hij moet zich lekker en relaxt voelen in een elftal. Precies dan heb je Verlaan op z’n best.

Hallo Sven. Ben jij op je plek bij VVSB? Een club die als ‘warm’ wordt betiteld…
,,Ja, dat is ook één van de redenen waarom ik onlangs mijn contract heb verlengd. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik wel vaker wil spelen. Maar na FC Den Bosch, FC Twente en Rijnsburgse Boys wil ik nu gewoon even wat langer bij één club blijven. Vechten voor mij kansen. En het is ook weer niet zo dat ik helemaal niet speel.”

Ik wilde net zeggen: je hebt terwijl Jelmer Vijlbrief een schorsing uitzat een prima indruk gemaakt als linksback.
,,Terwijl ik eigenlijk een centrale verdediger ben. Daar kom ik het beste tot mijn recht, dat is mijn nummer één positie. Ik hoop dat de trainer dat uiteindelijk ook ziet. Afgelopen week heb ik in een oefenduel nog als middenvelder gespeeld. Dat ging eigenlijk ook prima.”

,,Maar we krijgen de laatste tijd niet zo veel goals meer tegen met de verdediging die er nu staat. Ik heb dus ook niet zoveel te zeggen vind ik. Ik hoop ook gewoon dat het team goed draait en een winnend team verander je niet zo snel.”

,,De wedstrijd tegen HHC Hardenberg-thuis, toen Jelmer geschorst was, was voor mij een fijn duel. Ik had op dat moment nog niet veel gespeeld en ik wilde laten zien dat ik was, wilde proberen op te vallen. Daarna speelde ik nog tegen Katwijk. Die wedstrijd verloren we met 0-2. Toen koos de trainer om mij en Peet van der Slot er uit te halen.”

Jullie zijn 2018 prima begonnen met negen uit drie. Hoe verklaar je die goede start?
,,Er heerst meer duidelijkheid in het team. We weten van een flink aantal jongens dat ze volgend jaar doorgaan. Dat geef rust. Daarna zijn we in een flow gekomen en zo’n goede reeks geeft weer vertrouwen. Halve ballen vallen nu wel, schoten van tegenstanders gaan een keer op de paal in plaats van in de goal. Zo’n fase zitten we nu even in.”

Voor de Toto werd jij getipt door Tomas Arroyo met de tekst erbij: ‘dan wint hij eindelijk een keer, zonder iets in te zetten’. Waar slaat dat op?
,,Haha, op onze Unibetjes. Die win ik niet zo vaak, helaas. Misschien heb ik met jullie Toto wel wat meer geluk. Het is echt leuk hoe we onderling met elkaar omgaan. Op een manier die vaak alleen vrienden met elkaar doen. Dat is positief.”

Succes met je Toto dan. We beginnen bij Rijnsburgse Boys, je oude club, tegen Kozakken Boys. 
,,Daar kan ik nog best objectief over oordelen hoor. Ik denk namelijk dat Rijnsburgse Boys net even te veel Jeffrey Jongeneelen mist. Dat zag je ook tegen ons. Het gaat niet heel lekker in Rijnsburg nu, dus ik gok op Kozakken Boys.”

Ter Leede ontvangt thuis Achilles Veen.
,,Ik heb Ter Leede weinig zien voetballen. Ik weet alleen dat Stefan Kraaijvanger er nu speelt. Hij zat vorig jaar nog bij ons. Ik moest wel even naar de competitiestand kijken. Omdat ze vlak bij elkaar staan ga ik voor een gelijkspel.”

Op de zondag speelt Hillegom uit bij Assendelft.
,,Ja, daar heb ik het met onze assistent-trainer over gehad: Stefan Teeken. Hij wordt volgend jaar de hoofdtrainer daar. Hij zei dat Hillegom echt moest winnen. Daar ga ik dan ook voor.”

Teylingen ontvangt ROAC.
,,Ehm, ROAC. Ja, ook daar heb ik even hulp moeten inschakelen. Mijn broertje voetbalt bij UVS, Lars. Hij heeft meer verstand van clubs uit die regio. Ik had het lijstje laten zien en hij zei dat ik voor ROAC moest gaan. Als hij gelijk heeft, neem ik hem mee uiteten.”

En tot slot: Bernardus – Van Nispen (zon.)
,,Waar komt dat Bernardus eigenlijk vandaan? Ik heb geen idee. Dan ga ik dus voor de regioploeg: Van Nispen wint dit.”

Ranking
Deelnemer
Goed geraden wedstrijden
Percentage
1

Jordy Groot (SJC)

4 uit 6
67%

2

Mitchell van der Paard (Hillegom)

2 uit 4*
50%

3

Danny Boere (Valken ’68)

2 uit 5
40%

4

Tom Hoejenbos (Kagia)

2 uit 6
34%

4

Rick Grondel (Foreholte)

2 uit 6
34%
 4 Yordi Teijsse (Quick Boys)

2 uit 6
34%

7

Brian van Noort (Warmunda)

1 uit 4
25%

8

Thomas Reynaers (vv Noordwijk)

1 uit 5
20%

9

Lars Rauws (FC Lisse)

1 uit 5
20%

10

Arno Dijkstra (FC Rijnvogels)

1 uit 6
17%

10

Tom van Maris (Van Nispen)
1 uit 6
17%

Lees ook: ‘Zwaar geblesseerde Kharchouch: ,,Dit is totaal nieuw voor mij”‘

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN